Microbakad äppelpaj

På mitt jobb går det åt mer sötsaker än frukt.. Därav blir det oftast mkt frukt över i slutet av veckan. Vi har dock ingen ugn/spis där så vad kan man göra då? Jo man kan t.ex baka en äppelkaka i micron!! Detta har nu blivit lite av en klassiker på kontoret och när äppelhögen vuxit sig tillräckligt stor och jag är på bra humör, då svänger jag i hop en paj eller två och överraskar de andra med efter lunch. I fredags var en sådan dag. Tyvärr är pajen så populär så jag hann inte få något själv!:eek: Hann inte ens ta kort på pajen så ni får hålla tillgodo med resterna. 😉

Till en paj behövs:
ca 6 äpplen
75 g smör
1 dl farinsocker
1 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1 tsk kanel

Smält smöret i en kopp i micron. Blanda i hop övriga ingredienserna och häll i smöret. Rör i hop till en smulig massa. Skala och skiva äpplena tunt. Lägg dem i en pajform och smula degen över. Ställ in i micron och tillaga på högsta effekt ca 10 minuter. Klart!! Till detta brukar jag köpa färdig marsansås som serveras väl kyld! Löjligt enkelt! :yum:

LOADING..