Festliga paket

Nåt som är fantastiskt gott och enkelt är lax i foliepaket. Både festligt och nyttigt! Lite kul att ställa fram en massa tillbehör så alla får plocka i vad de vill i sina paket. Man slänger dem sen på grillen eller i ugnen det funkar vilket som. När man är lite lagom trött på alla köttbitar på grillen brukar jag slänga i hop ett fiskpaket istället.. Det är riktigt gott som omväxling, testa det!

Till 4 portioner behövs ungefär:

Aluminiumfolie (4 ark/pers)

4 laxfiléer
skivade champinjoner
skivad zuccini
1 morot i slantar
broccolibuketter
paprika i ganska stora bitar
körsbärstomater
skalade räkor
kräftstjärtar på burk
finstrimlad purjolök
färsk rödlök i klyftor
(eller vad man nu vill ha i :))

salt
citrus grillkrydda (supergod!!!)
citronpeppar
smör

citron i klyftor
(färsk)potatis
smaksatt lätt cremefraiche

Lägg i hop två ark folie och placera laxen i mitten. Salta & krydda. Strö sedan över önskade ingredienser, klicka på lite smör (kan uteslutas) och lägg på två ark folie som lock. Förslut väl och lägg sedan paketen på en plåt och baka i ugnen/grillen ca 25 min. Koka under tiden potatisen. Severa laxpaketen med kall cremefraiche, potatis och citronklyftor.

För den som viktväktar ger detta recept 7.5 POINTS (Lax 4p, 1/2 dl räkor/kräftor 0.5p, valfri mängd potatis 2p, 1.5 msk cremefraiche 1p)

0

0 reaktioner på “Festliga paket”

 • Yngve skriver:

  Det blir så saftigt och aromrikt när man lagar i foliepaket.
  Sen behövs inget extra fett heller.

 • Helena skriver:

  Fisk i paket är en av mina absoluta vardagsfavoriter. Enkelt, gott och så blir det lite disk också! :wink: I mitt paket måste det ingå fänkål, purjo, tomat, citronsaft, olivolja, salt och citronpeppar och så serverar jag med matlagningsyoghurt och fullkornspasta. Blir en bra lunchlåda också. :smile: / RagazzeHelena

 • Millis skriver:

  Ja, laxpaket är urgott att grilla, det brukar jag ofta göra på sommaren också. Ska definitivt prova på ditt recept i sommar!

  Glad Påsk gumman!
  Kram Millis

 • lena skriver:

  mmmm, vad många goda recept du bjuder på gumman :yum: vilken inspiration du ger, TACK! lax är riktigt gott & så blir man sådär härligt mätt av det, inte som när man äter kött, då det känns som om man ska rulla från bordet :lol: P&K!

 • Jessica skriver:

  Lax är riktigt gott och med lite tillbehör ännu godare :)

  KRAM!!!

 • Sara skriver:

  Lax som är så gott! Det lät smarrigt!

  Får passa på att önska dig en GLAD PÅSK också nu när jag är in och kikar! KRAM

Lämna gärna några rader efter er! ♥

Instagram - @matplatsen