God gratäng

Oförskämt gott för att vara nyttigt! Knappt man kan tro att det är ett viktväktarrecept. Denna rätt kommer ursprungligen från Åse och har hamnat på middagsbordet såväl som i matlådan så många gånger så jag tappat räkningen. 😳 Det är så himla enkelt oxå så till och med Micke skulle klara av att laga det:lol:. (Om han försökte vill säga…)

För 4 port:

3 dl okok ris (Jag brukar ta jasminris, tycker det funkar bäst här. Men gillar man inte det kan man naturligtvis ta något annat.)
4 kycklingfiléer
1 stooor purjolök
2 pkt Kelda örtkryddad sås

Koka riset och bred ut det i botten på en ugnsform. Skär kycklingen i små bitar och stek i teflonpanna. (med Fry Easy om du är rädd om pointsen ;)). Strimla purjon och fräs till den i pannan. Salta och krydda. Lägg kyckling och purjo över riset i formen. Häll över Keldasåsen och ställ in i ugnen 250 C tills rätten fått fin färg (ca 10-15 min.) Klart! Servera med en härlig blandad sallad!

För den som viktväktar ger denna rätt 8 POINTS per portion.

 1. JAA! Denna brukar vi också göra… fast lite annorlunda…
  Steker kycklingen i stekpanna med purjon och häller över såsen. Serverar med bulgur :blush: Såå gott! Den Kelda-såsen är ju underbar :love: Har nästan alltid 1-2 hemma!! 😀

 2. Alltså det här har jag tänkt göra hur många gånger som helst, men inte blivit av ännu. Nu fick jag ju en påminnelse igen så kanske det också får bli något för helgen.

  Ha en skön kväll gumman! Själv hade jag hoppats på en tidig hemgång, men dagens tester drar ut på tiden så jag får nog vackert sitta kvar en stund till.

  Kramis

  Ps Kanska jag ska passa på att uppdatera min blogg kanske 😆 DS.

 3. Mums säger jag bara om denna..köpt hem en massa Kelda såå denna blir det hos oss denna veckan också:)

  KRam

 4. Så nu står denna i ugnen…men framförhållning som jag har (Not) så hade jag glömt köpa purjo (brukar annars alltid ha purjo i kylen) så jag fick ta vanlig gul lök istället + att jag hade i lite röd paprika… hoppas det inte förstör smaken nåt… det ser så smaskigt ut!! =)

 5. Provade detta recept (också) i helgen…men Saras variant med Bulgur till. Det var sååå gott och Kroken gillade det också. Kanonbra tips!!

  Nu har Kroken och mamma börjat besöka denna sida ofta också 😉

  Kram Åsa

 6. Skulle göra detta till middag ikväll, men keldasåsen fanns inte i nån av de 3 största matvaruaffärerna här där jag bor 🙁

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..