My favvo fish

Som jag även kallar Paprikafisk. :) Man kan antingen göra detta som en gryta eller ställa in allt i en form i ugnen. Jag brukar köra det i ugnen. Då kan man syssla med annat under tiden. Receptet kommer ursprungligen från min kompis Elli, som lärde mig detta under studentlivets glada dagar. Minns inte riktigt hur hon gjorde men det var något liknande iallfall. Så här gör iallfall jag nu!

4 portioner

1 torskblock
1 röd paprika
1 gul paprika
1 liten gul lök
champinjoner, helst färska
1 1/2 – 2 burkar cremfraiche paprika chili (beroende på hur mkt sås man vill ha)
1-2 dl matlagningsgrädde

Tina torskblocket och skär det i mindre bitar. Lägg dem i en ugnssäker form och salta. Hacka paprikan och löken och strö över. Skiva champinjonerna och lägg i dem. Rör ner matlagningsgrädden i cremfraichen och bred röran överst i formen. Salta med flingsalt och in med formen i ugnen 225C ca 25 min, eller tills ytan fått fin färg. Se till så att fisken är genomkokt bara!

Ät gärna gratängen med hemlagat potatismos!:yum:

LOADING..