Tacopaj

I dag tänkte jag läska er med min absoluta favvopaj alla kategorier. Det finns bara ingen godare! Och doften som sprider sig i köket när man tillagar den är helt fantastisk. Snåla inte med vitlöken vad ni än gör!! Här kommer receptet:

Pajdeg:
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
50 g margarin
1 ½ dl filmjölk

Blanda ihop allt till en deg. Tryck ut i en pajform. Gärna en med höga kanter och löstagbar botten. Förgrädda 10 min i 225°.

Fyllningen:
600-700 g köttfärs
1 st gul lök
1 1/2 påse taco-kryddmix
1 dl vatten
2 st tomater
4-6 st feferoni

Bryn köttfärsen och löken. Tillsätt vatten och kryddpåsen. Koka så att köttfärsen blir rätt så torr. Lägg allt i pajskalet. Hacka tomater och feferoni efter smak. Lägg överst på köttfärsen.

Topping:
2 dl crême fraiche
4 msk majonnäs
2 dl riven ost
3-4 st pressade vitlöksklyftor

Blanda och bred toppingen ovanpå pajen. Grädda 10-15 min i 250° tills ytan fått vacker färg. Servera med en stor blandad sallad. Yummi yummi 🙂 Det här kan man bara inte INTE gilla!!:spin:

 1. Håller med – tacopaj är supergott!

  I min version grundar jag med tacofärsen, lägger halverade miniplommontomater och skivad rödlök över, sätter jag lite sambal oelek i toppingen, brer på och sticker ner chili tortilla chips med ngn cm mellanrum i hela härligheten.

  Tack för en kul blogg, är ofta in och läser … och blir lika ofta sugen på att laga ngt då :yum:

 2. Den måste jag bara prova!!!!!!!!!!!:yum:
  Vilka underbara recept du lägger in här. Du har räddat oss från flera ”korv och makaroner” middagar :-D. Går in och kollar här när middagsdax närmar sej för att få inspiration.

  *kram*

 3. Alltså jag måste fråga… e du kock egentligen? Har läst nånstans att du jobbar på kontor men gick du kockutbildning i skolan? För dina bakverk/maträtter ser alltid så PERFEKTA ut! Titta bara på denna pajen… kanterna.. åh blir så avis!! :annoyed: 😆 (Detta var en komplimang!) 🙂

 4. Nu har jag precis ätit denna pajen! Wow, den var så himmelskt god! 🙂 Av både mig och pojkvännen (som inte gillar att ha paprika i paj, han tyckte det var jättebra att denna var utan!) så får den helt klart högsta betyg!

 5. Mumsgod paj som vi åt på tjejmiddag! Fast vi glömde att förgrädda pajskalet (som bestod av graham och vete) vilket var synd – blev lite degigt och smaken liknade mer lasagne än paj. MEN gott var det!

 6. Ser jättegott ut:D Hur många personer är receptet tippat för?? Ska göra pajen idag:D Hade många recept att välja mellan men tog just ditt! Hare gött:P

 7. Ett gott tips. Skiva tomater och lök och lägg ovanpå sedan kladdar man över crême fraiche paprika/chili och ost över det. Super gott! /Sofia

 8. Ja, den här pajen är helt sanslöst god – och nu blev jag såklart sjukt sugen på den…. Gaaaaaaah. Måste göra den i veckan! Mumma! :):yum:

 9. Har precis lagat denna paj 🙂 Den var en succe både för mig och mitt sällskap som jag bjöd… Kommer garanterat att lagas igen, både till vardag och fest…

 10. Denna pajen ska jag testa imorgon. Jag undrar om sour cream gar bra istallet for filmjolk, jag ar i San Francisco, men det gor det sakert! Den ser kalas god ut!

 11. Lagade den här igår kväll med några småmodifikationer – jag gjorde ett vanligt Vår Kokbok-pajskal (smör, mjöl, salt, vatten) och eftersom jag har en vegetarian som inte gillar crème fraiche i familjen så blev den gjort på Hälsans Köks Vegefärs med Creamy Taco-kryddmix, plus att jag bytte ut cf:en i toppingen mot lite matlagningsgrädde.

  Hur som helst – ett toppenrecept som förtjänar att göras många gånger; tack för tipset!

 12. Hejsan! (:

  Jag tycker det är jätte jätte roligt med mat (:
  Och det som är roligt är att följa recept, göra något man aldrig gjort innan. Det som var bra här på din sida var att man fick se bilder till, det är mycket roligare och man får bättre inblick i vad det är man lagar 😀
  Svårt att se ett recept och följa det och knappt veta vad det är man gör 😛
  Men din sida var jätte bra 😀 Är det bara till för vänner eller får även jag komma in och kolla på din sida och låna dina god goda recept?

  Må fint och fortsätt laga gott 😀

  Klart du får låna recepten!! De är till för alla som vill.

 13. Sitter i inglasningen på landet och hör regnet smattra på taket, från köket kommer doften av tacopajen – hoppas att den är lika god som det luktar!!!!

 14. Detta är en favorit hemma hos mig och jag har ingen majonäs i min och det blir lika gott och sen har jag salt och peppar i toppningen med.. otroligt gott.. brukar bjuden denna ganska ofta och den brukar försvinna ganska gott!..

 15. Gottgottgott…
  Vill man få detta recept till perfektion så tar man bort dom äckliga fefferonina och lägger dig god japaleno istället.
  Blir lite starkare dock!

 16. Supergott!

  Har gjort denna paj en gång redan o det var supergott! 😛
  Imorgon ska vi ha besök o då tänkte jag bjuda på denna paj, men jag köpte creme fraiche med chili/paprika smak att testa med. Dessutom tänkte jag strö över lite majs över färsen denna gång. Hoppas det blir gott det med! Tack för din blogg o för all inspiration! 😉 Härliga bilder! 😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..