Ostig smarrig kassler

När jag var liten avkydde jag kassler! Jag förstår inte varför?? Nåväl jag tar igen det nu.:oops: Den ena kasslerrätten efter den andra har hamnat på middagsbordet de senaste åren.. I kväll slängde jag i hop denna krämiga gratäng:

1 bit kassler
1 burk ananas i bitar
1-2 tomater
riven ost (jag hade västerbottenost, massor)
2 pkt matlagningsgrädde

Skär kasslern i ganska tunna skivor och lägg i botten på en form. Strö över ananasbitarna och tomatbitar. Häll över riven smakrik ost. Gärna mkt! Det ska bli riktigt ostigt och krämigt. Rör ner lite av ananasspadet med grädden och häll över i formen. In i ugnen 225 C ca 20 min eller tills ytan fått fin färg.

Servera med kokt ris. Ett alternativ är att koka riset först och lägga det underst i formen. Funkar bra vilket som, men blir nästan ännu godare med riset i formen faktiskt. Mmmmums säger jag bara!

0

0 reaktioner på “Ostig smarrig kassler”

 • Stulna skriver:

  Det här lagade jag igår kväll – fast utan annanas – och det blev såå gott! Tur att det blev till flera matlådor också!
  Kram!

 • Ullis skriver:

  Det här är jättegott! Men vi har utvecklat den till en variant som vi tycker är ännu godare! :) Vi kokar riset och lägger i botten på en form. Lägger på strimlad kassler, halverade körsbärstomater, ananas, skivad rödlök, tärnad mozzarella och kryddar med pizzakrydda och lite vitpeppar. Häller sedan på en sås (blandar en matlagn.grädde med en kelda tomatsås och vanlig riven ost) och toppar allt med vår favvoost primadonna! Kanongod och en vardagsfavorit!!!

  Tack för en jättebra blogg!

 • Caroline skriver:

  Hehe när jag var liten älskade jag ost..nu HATAR jag det :lol: Konstigt det där… :shock:

 • Jessica skriver:

  Mums säger jag också, älskar kassler!

  KRAM!

 • Millis skriver:

  Vad lustigt, jag har haft precis samma förhållande till kassler. Gillade det inte alls bara för några år sedan och nu tycker jag det är jättegott också. Den här gratängen får jag nog prova på någon kväll.

  Kram på dig och hoppas du mår bättre idag!

 • lena skriver:

  detta lät supergott, kommer med på nästa veckas matlista :woohoo: jag har testat massvis med recept härifrån nu & inte blivit besviken en enda gång, dina recept är TOPPEN :yum:

  kram kram!

Lämna gärna några rader efter er! ♥

Instagram - @matplatsen