Ugnsomelett med lök och oliver

Slut på sommaren (semestern) och dags att slava i köket igen ;). Har inte lagat en enda maträtt på 4 veckor så det är nästan man har lite abstinens. Till middag i dag blev det Ugnsbakad omelett (recept från Arla). Riktigt riktigt god!! Här kommer recept:

3 gula lökar
lite smör
2 1/2 dl grädde, valfri sort (vi tog matlagningsgrädde)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
kryddor man gillar (gärna Santa Maria örter & vitlök, blev såå god smak!)
5 ägg
1-2 dl svarta oliver
1 1/2 dl riven ost

Sätt ugnen på 200°. Skala och skiva löken tunt. Fräs löken mjuk i smör i en stekpanna på svag värme. Rör ner grädde, salt, peppar och kryddor. Låt koka på svag värme ca 5 min. Låt svalna något, och rör sen ner äggen i röran. Häll alltsammans i en smord ugnssäker form (pajform). Strö över oliver och ost. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Servera gärna med grekisksallad, det blev jättegott till!

Kock-Vickan sliter i köket 😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..