Seg blåbärspaj

Hemma sjuk och uttråkad. Städade lite i den gigantiska recepthörnan och fastnade i mina gamla hederliga ”kokböcker” där jag samlade recept innan jag upptäckte nätet :oops:. Bestämde mig för att baka lite helt enkelt och det fick bli en gammal favorit: seg blåbärspaj.

1 paj, ca 8 bitar:
120 g smör
1 ägg
2 1/4 dl socker
2 1/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
200 g blåbär

vaniljsås/visp

Sätt ugnen på 175 C. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, alt smörj en pajform lätt. Smält smöret och låt det svalna något. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner i äggsmeten. Rör ner smöret och bred ut smeten i formen. Strö över bären och grädda på nedersta falsen ca 1 timma. Täck ev med bakplåtspapper mot slutet så den inte blir bränd. Servera ljummen med vaniljsås.

Helt fantastiskt god!!

Före gräddning

Efter gräddning

Min guldgruva :lol:

0

0 reaktioner på “Seg blåbärspaj”

 • Fridas kök skriver:

  Jag är annars en sucker för smulpaj, men tror nästan denna får dela förstaplatsen! Sitter och äter min andra bit nu. Det gör inte ont precis… :wink: Jag serverade med en klick limegrädde till (lite rivet skal och saft samt lite socker) och det blev en superkombination.

 • Viktor och Lisa skriver:

  Var ute och letade efter ett bra recept på en god paj. Hittade den här sidan. Pajen blev underbart god och vi är båda sedan dess flitiga besökare på den här sidan i jakt på nya goda baktips! :)

 • Linn skriver:

  Godaste jag smakat!
  Min farfar älskar blåbär och han tyckte denna var den bästa paj han smakat hittills.
  Det tackar han för =)

 • maria skriver:

  Denna är en given favorit. Gjort den många gånger! supergod.
  Tack för receptet!

 • Lena Mateus skriver:

  Sååååååååååååå underbart god. Både gjort den men jordgubbar och en med hallon funkar lika bra.

 • Monica skriver:

  Har precis ätit en bit av denna SUPER GODA paj.Kul att göra en annan paj än bara smulpaj.Få lite omväxling.

 • Caroline skriver:

  Hmm kanske ska prova denna till min sambo. Han älskar blåbär :)

 • Åsa skriver:

  Ikväll skall jag prova denna. En tjejkompis kommer förbi på grillmiddag och efteråt tänkte jag lyxa med blåbärspaj på en måndag :)

  KRam Åsa

 • Lina skriver:

  Ska gå och titta i frysen om det inte ligger lite blåbär där och väntar på att få ätas :lol: Tack än en gång för alla recepten! :smile:

 • Cobrakarin skriver:

  Men ÅHHHHHHHHHHHH! vilka goda recept!! Jag blev så sugen när jag läste på din sida att jag stack direkt hit till Matplatsen. Gissa om jag dreglar nu…? Måste gå och äta lunch genast!

  Skönt att du mår bättre!
  Kram, Karin

 • Liz skriver:

  Opps!..nu blev jag sugen på blåbärspaj!:| ..undra hur VV vänlig den är:)

  Kraamen

Lämna gärna några rader efter er! ♥

Instagram - @matplatsen