Vit kladdkaka

Middagsgästerna i går fick testa denna kaka till efterrätt. Betyget blev mkt gott!! Särskilt Linda som åt så mkt så hon nästan blev snurrig (kakan innehåller Konjak, hehe :lol:). Nu hann kakan inte svalna helt innan vi åt den, och glasyren hällde vi på direkt så något mjuk och geggig var den. Men mjukt och geggigt är oxå gott!! 😯 Tippar dock på att den är om möjligt ännnu godare i dag efter ett dygn i kylen. Får återkomma med rapport i kväll när jag testat…

Receptet hittade jag hos Arla och här kommer det:

250 g vit choklad
200 g smör
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
2 msk konjak
2 dl vetemjöl
Glasyr:
150 g vit choklad
1/2 dl vispgrädde

florsocker

Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter och tillsätt konjaken. Rör i hop socker och mjöl och häll i chokladsmeten. Tillsätt äggen och rör smeten smidig. Häll sen smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten. Grädda i nedre delen av ugnen 30–35 min 175 C. Låt kakan kallna och ställ i kylen.

Glasyr: Koka upp grädden. Ta den från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter. Låt glasyren halv-stelna ca 5 min i kylen. Bred glasyren över kakan och låt den stelna i kylen. Sikta över florsocker. (Vilket jag inte hade något hemma…)

Servera med vaniljglass eller vispad grädde!

Tillägg: jodå, den var MKT godare dagen efter. Hur god som helst faktiskt!!! Servera gärna med vispad grädde och färska jordgubbar. En riktig fullträff!!!

  1. På den vita kladdkakan. Skall inte äggen vispas med sockret också? Missades av mig och min dotter för det stod inte med.

  2. Testade detta recept igår fast jag gjorde m. whiskey & mörk choklad/vaniljvisp på toppen, riktigt creamy:yum:!

    För bedömning får du titta in på bloggen..

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..