Köttfärspaj

Lite insnöad på paj just nu känner jag, nån mer som märkt det? 😳 Här kommer recept på en smarrig Köttfärspaj. Vill man inte ha äggstanning på så hoppa bara över den. Jag brukar variera. (Tar ni utan så gör istället gallermönster av degen ovanpå och pensla med lite uppvispat ägg).

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g smör
3 msk vatten

Fyllning:
500 g köttfärs
100 g bacon
1 st gul lök
3 st röda paprikor
1-2 tsk salt
2 tsk mejram
2 tsk basilika
2 msk vinäger (gärna rödvins)
2 dl vatten
1 1/2 dl creme fraiche

och om man vill äggstanning överst:
2 dl gräddmjölk
2-3 ägg

Gör degen till pajbotten, tryck ut den i en form och förgrädda 10 min i 225C.

Stek baconen klippta i småbitar tillsammans med färsen. Hacka löken och paprikan i små bitar och låt fräsa med. Tillsätt salt, mejram, basilika, vinäger och vatten. Sjud försiktigt ca 5 min. Tillsätt cremefraichen. Häll köttfärsröran i pajskalet och toppa ev med äggstanning. Grädda pajen i nedre delen av ugnen 225 C ca 25 min.

(Alt häll köttfärsröran direkt i pajformen och täck med ett lock/galler av pajdeg)

  1. Pajrecept kan man inte få för många av! :spin:

    Ska strax börja baka vitchokladkakan som du skrivit om tidigare, såg att äggen inte var med i själva ”beskrivningen”, men jag kollade upp det på arla så nu vet jag hur jag ska göra…kan kanske vara bra att lägga till i fall att någon skulle missa att ta med ägg.

    Kram!

  2. Ni har visst glömt att skriva hur många protioner det ca blir 😡 men annars tycker jag att allt annat är jättebra skrivet 💡 😛

  3. Oj, oj, oj, vilken jättegod köttfärspaj! Jag hade aldrig gjort paj förut men min son gav mig tipset att göra en till middag för en gångs skull. Ta vilken fyllning du vill bara vi får prova, sa han! Då blev det premiär för den här pajen och både jag, min man och min son blev överförtjusta. Den var så kanongod! Tusen tack! Det här var inte sista gången vi åt den inte!
    Kram från Ellinor!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..