Irish Coffee

Pappa har upptäckt en ny hobby. Att göra perfekta Irish Coffees. 😆
Sitter perfekt en kulen regnig (!) januarikväll, så testa! Här kommer receptet:

4 cl Irländsk blended whiskey
2 tsk Farinsocker
Starkt bryggkaffe
Lättvispad eller skakad grädde

I ett glas (gärna på fot) som tål värme tillsättes farinsocker och Whiskey (ex Jameson). Häll över hett, starkt bryggkaffe tills ca 2 cm återstår av glaskanten. Blanda tills sockret löses upp. Häll försiktigt den lättvispade grädden över baksidan på en sked.

Irish Coffeeska drickas med gräddmustasch! 😉

 1. Jag har märkt en sak; jag ska inte läsa din blogg innan frukost. För inte kan man väl starta dagen med en Irish Coffee…? :thinking:

 2. Då har din far och jag något gemensamt, för jag gör också en grym Irish 🙂 … Ja, det påstår de som har druckit den i alla fall. Själv gillar jag ju inte alls kaffe så jag har inte druckit den själv nämligen 😆 Har dock blandat många, många under mina år i restaurangbranschen och har alltid fått komplimanger för dem.
  Jag dricker lumumba istället, gjord på mjölk och oboy och med riktigt bra konjak i, mums, mums!!

 3. det där såg inte helt fel ut! irish coffee är bland det godaste som finns! förresten så älskar jag din blogg och blir alltid lika hungrig (och nu törstig :shock:) när jag läser den. kram!

 4. Måste berätta en solskenshistoria:
  En tjej som jag pluggade med hade en mamma och pappa som var lite äldre och nykterister. De var dessutom från djupaste hälsingeskogen och kaffe var livsdrycken. Så åkte de till Rhodos på sin första utomlandsresa. MEN det fanns ju inget kaffe där som smakade som det skulle, så hela resan höll på att gå åt skogen. Men så beställde de till slut Irish Coffee och resan var räddad. De sa till sin dotter då de kom hem:
  – Om du kommer till Rådås så ska du dricka Iris-kaffe, det är det enda kaffet som smakar gott.
  Och min kompis hade ju inte hjärta att berätta vad de druckit! 😆

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..