Busenkel Päronkaka

Det här måste faktiskt vara den mest lättlagade kaka jag vet. och ändå blir den så otroligt god!!! Ganska trevlig kombination va 😉 Som grädde på moset så blir det knappt nån disk heller, hurra!

Till en kaka behövs:
1 pkt mix för citronkaka (t ex Icas)
1 burk inlagda päron (+ 1 dl av spadet)
50 gram smällt smör

Lägg päronhalvorna i botten på en ugnsform. Häll över den torra mixen. Ringla över en dl av päronspadet och sedan det smällta smöret (ca 1 dl). BLANDA EJ!!

In i ugnen 175 C ca 40 min. KLART!! Låter nästan för bra för att vara sant va??! Bara att testa själva :shock:.

Låt pajen svalna en stund så ytan blir härligt krispig och servera den sen med en klick vispgrädde.

Päron i botten..

Häll över mixen och ringla över spadet..

…och sen smöret

Färdiggräddad!

:yum:

 1. Haha, ja det lät nästan för bra för att vara sant. Måste prova det för päron är ju så gott.
  KRAM!

  Vickan: Ja det gör ju nästan det, men tro mig det ÄR sant 😉

 2. Men, kan det verkligen vara sant?! De har liknande kakmixer i mataffären här och kanske, kanske vågar jag mig på att prova. hihi

 3. Men, kan det verkligen vara så enkelt?! 😕 De har olika kakmixer i vår mataffär som jag nog ska testa att köpa. Det verkar nästan för bra för att vara sant – men MUMS om det funkar!!! :love:

  Vickan: Japp, det kan faktiskt vara precis så enkelt 😉 Funkar säkert med andra kakmixer oxå, testa på du!

 4. Nu har jag provat detta recept och göta petter vad mumsigt det var! :yum:
  Det kommer att lagas Päronkaka fler gånger kan jag lova!
  Måste få vara nyfiken och fråga, var hittade du receptet?

  *mätt & belåten*

 5. Gillar verkligen dina tidsbesparare även om jag kanske vill laga från scratch själv. Kombinationen citron och päron låter jättegod!:oops:

 6. En kompis bjöd mig på denna, från din sida och den var verkligen supergod!!! Gissa vad jag kommer göra inom en nära framtid =)

  kram kram

 7. Gumman, är det päronhalvor i sirap eller i ”egen juice”? del montes päron finns i bådadelar, spelar det roll för smaken eller konsistensen om det är sockerlagen eller juicen?

 8. Tack för tipset! Jag brukar göra liknande med klyftade äpplen i botten och mix på Pepparkaka över + hyvlat smör. Alltså det går åt lite mer smör till denna kaka. Supersmarrigt, jag lovar. Riktigt god julkaka. =)

 9. Annan superenkel och smarrig efterrätt är min hemgjorda glasstårta. Väldigt uppskattat av både barn och vuxna. Tag en form med löstagbara kanter, vispa vaniljvisp 1 pkt och blanda försiktigt med krossade polkagrisar 1 påse. Häll i fomen. Tag 1 påse småmaränger och krossa lätt, häll över polkasmeten. Vispa 1 pkt vaniljvisp till och blanda med hacka choklad el. hackad nonstop. Häll över marängbitarna. Dekorera med nonstop överst. Plastfilm över och frys 1 dygn. Tag ut 20 min innan servering. Enkelt och jättegott!

 10. I dag ska jag testa denna paj.Har hållit på och små grejat lite.Städat och så där och är nu lite sugen på nåt gott och enkelt till fikat sen.Fast jag har köpt gammaldags vaniljglass och ska ha det istället för grädde.Ska bli mums.

 11. Hejsan! Trots alla dessa positiva kommentarer du fått så måste jag då komma med en negativ tyvärr. VARFÖR köpa färdiga kakmixer?!!??! när det redan är så lätt att göra en egen vanlig smarrig citronkaka? Förstår ni hur mkt ”skit” dessa färdiga mixer har? SJälv är jag jue bagare och konditor, dock bakar jag Aldrig hemma men en enkel kaka som citronkaka tycker jag att alla borde göra, enkelt smarrigt och innehåller exakt det du vet om, istället för mixer. Tack annars för en häftig blogg! 🙂 kram

 12. Nina!
  Fast just denna måste du ju ha en torrmix till, är det som gör själva grejen och gör att det blir en blandning mellan smulpaj, mjuk kaka, snabb-bak-lycka till att få den egenskapen av hemmaingredienser.

  Är skillnad om det var en citronsockerkaka eller anslag man skulle göra men nu var just vitsen denna ”specialare”, men har man inte prövat vet man inte vad man pratar om heller.

  Är du bagare el konditor?
  Jag är konditor och vi har mycket ”skit” el ”ingredienser” i våra olika moussepulver, cremepulver, margarin/fetter, sprayfett, glanser, gräddstabilasatorer, pikerings, spray och gjutgeléer, aromer, färg, pasta och sprayfärger, fondantmixer, anslag/kvickanslagsmixer, bak och gjut, fyllningsmassor mm också, borde du ju då veta?!
  Även om man önskade att så inte var fallet och jag personligen försöker att göra så mycket som möjligt från scratch men verkligheten är ”tid är pengar” och kunder vill ha det som de är vana vid för liten peng.
  Många konditorier måste även ha ”bakeoff produkter” för att kunna ha välfyllda diskar året om och stärka sig i den hårda konkurrens som vi har, för att överleva helt enkelt men det vet de flesta inte om utan tror allt är ”hembakat”.

  Sedan kan jag som är båtmänniska faktiskt tycka att det är superbra med mixer och bara för att jag bakar allt annat så kan jag faktiskt ibland använda färdiga mixer utan att för den delen må dåligt av det.

  Men som sagt pröva gärna receptet innan du har åsikter ;O)

 13. Måste bara säga att jag var väldigt skeptisk till den här kakan. När jag hällde på mixen, lagen och smöret såg den ut att bli VÄLDIGT torr. Men jäklars vad fel jag hade, supergott, päronen riktigt smälter i munnen.

  Tackar för tipset 🙂 Måste testa fler variationer av detta recept.

 14. Vilken hit! Den blev jättebra.. Tog sockerkaksmix ist för citron men tror citronen är minst lika god. Kommer ha mixer och päron redo i skafferiet. God och knaprig blev min oxå, påminde om smulpaj på toppen och lite mjukare i botten, jättegott! Tror jag ska prova med andra frukter också.

  Tack för ett bra recept! 🙂

 15. Nu står kakan i ugnen, gjort exakt enligt receptet. Hoppas den blir lyckad bara. Återkommer med resultatet om 40 minuter…

 16. Wow, nu är den klar,ser mumsig ut, ska ta me på jobbet imorgon, hoppas dom gillar den. Kakan blev verkligen lyckad. Var har du hittat receptet nånstans? Tack så mycket för receptet förresten.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..