Latmanskaka

I bland är man bra lat. Särskilt på söndagar ;), så i går slängde vi i hop en fusk-kaka. Närmare bestämt Kungsörnens mix för Chokladkaka (med chokladbitar i) . Lätt som en plätt, verkligen! Häll pulvret i en bunke. Tillsätt 1 3/4 dl vatten (!) och rör om. Häll över smeten i en form, in i ugnen 175 C ca 40-50 min. Klart.

Låt kakan svalna och servera med en klick vispgrädde! Blev riktigt saftig, luftig och god för att vara fusk-variant. 😆

 1. Ibland är det verkligen suveränt med färdiga mixer. Alla mixer är ju inte dom bästa (smakmässigt) men dom flesta duger gott! Och säger man inte att det är färdigmix så tror jag inte någon märker heller, om man bjuder någon… :tongue:

 2. Det verkar smidigt och måste testas. Det finns ju även såna där shake’n’bake, där man bara häller ned vatten i kartongen och skakar. Fast jag vet att min kollega Jonathan testade ett sånt rågbröd en gång och det var tydligen rätt äckligt. Degen svällde ut ur kartongen och det luktade och såg ut som bajs. :huh:

 3. Åhh vad sugen jag bliiir:)

  ..ehh..det kanske inte är så konstigt att brallan spänner..tss jag blir sugen på allt du visar ^^

  Kramen

 4. Halloj!

  Den kakan har jag faktiskt provat en gång och den var hur god som helst! :yum:

  Nu har jag länkat dig från min blogg sida så att jag kan gå in och läsa dina goda mattips så ofta jag vill… HOppas att det är ok!

  Kram
  Mette

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..