Rostbiff

Det tog mig 30 år att upptäcka hur enkelt det var att laga rostbiff själv! (Eller nja de första 20 av dessa åren lagade jag väl inte så mkt mat, så säg 10 då..) För att inte tala om vilka huuuutlösa överpriser de tar på att sälja några ynka skivor färdig rostbiff över disk. No more! Köp en hel rostbiff (ca 1 kg) och gör så här i stället:

Salt och peppra och krydda (med tex Grillkrydda) rejält runtom. Bryn sen rostbiffen hastigt runt om i stekpanna så köttsaften stannar kvar och köttet får en fin yta. Stick sedan i en stek-termometer i mitten och ställ in den i ugnen på ca 100-125 C. Där sköter den sen sig själv och är klar (beroende på hur man vill ha den) när termometern visar:

55 grader = blodig
60 grader = röd kärna
70 grader = lätt rosa
75 grader = välstekt

Tadaaa. Lätt som en plätt. Servera förslagsvis med potatisgratäng, god sås och sallad. Perfekt att laga till många! (vilket var precis vad jag gjorde i helgen till mitt 30årskalas!) :woohoo:

Denna är tillagad till 65 grader och tog 1 h 50 min

LOADING..