Rostbiff

Det tog mig 30 år att upptäcka hur enkelt det var att laga rostbiff själv! (Eller nja de första 20 av dessa åren lagade jag väl inte så mkt mat, så säg 10 då..) För att inte tala om vilka huuuutlösa överpriser de tar på att sälja några ynka skivor färdig rostbiff över disk. No more! Köp en hel rostbiff (ca 1 kg) och gör så här i stället:

Salt och peppra och krydda (med tex Grillkrydda) rejält runtom. Bryn sen rostbiffen hastigt runt om i stekpanna så köttsaften stannar kvar och köttet får en fin yta. Stick sedan i en stek-termometer i mitten och ställ in den i ugnen på ca 100-125 C. Där sköter den sen sig själv och är klar (beroende på hur man vill ha den) när termometern visar:

55 grader = blodig
60 grader = röd kärna
70 grader = lätt rosa
75 grader = välstekt

Tadaaa. Lätt som en plätt. Servera förslagsvis med potatisgratäng, god sås och sallad. Perfekt att laga till många! (vilket var precis vad jag gjorde i helgen till mitt 30årskalas!) :woohoo:

Denna är tillagad till 65 grader och tog 1 h 50 min

  1. Köksidioten Kristina tar till sig denna. Jag hatar ju att leta recept och fundera ut sånt där. Men jag är ju läskunnig så då jag provar nytt så brukar det blir bra. 😆 Återstår bara en fråga. Hur f*n fick du till så tunna snygga skivor??
    Kram!

  2. Mums vad det ser gott ut…jag tycker bara det är svårt att
    veta hur många 1 kg kött serverat med potatisgratäng räcker till ? Hur många räckte ditt till ? Ska ha lite kalas och vi blir 10 vuxna och 4 barn….några förslag på hur mycket jag ska göra ?
    Tänkte bjuda på fördrink & snacks innan maten…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..