Fredagsfavoriten

Här kommer ett underbart recept på en gratäng som svärmor Anita bjöd på i söndags. Den kallas Fredagsfavoriten men kan nog ätas vilken veckodag som helst ;).

FREDAGSFAVORITEN

6 hg grytbitar av gris
1 msk margarin
1 tsk salt, 1 krm vitpeppar
2 dl buljong
1 purjolök
1 röd paprika
1 banan
1 msk margarin
1 tsk curry
1 tsk paprikapulver
2 msk vetemjöl
2 dl vispgrädde
1 pkt Bojár paprikaost (det går bra med annan paprikaost)

Bryn köttet och krydda med salt och vitpeppar. Lägg köttet i en gryta, slå över buljongen och koka på svag värme i ca 30 min. Ansa och skölj paprika och purjolök. Skär dem i tunna ringar. Skala bananen och skär den i skivor. Lägg köttet i en ugnssäker form. Fördela purjolök, paprika och banan över köttet. Fräs margarin, curry och paprikapulver i en kastrull. Rör ned mjöl och späd med buljong och grädde. Låt såsen koka några minuter. Tag kastrullen från värmen, rör ner paprikaosten och rör tills såsen är slät. Häll såsen över köttet och sätt in rätten i ugnen 200 grader i ca 15 minuter.

Servera med kokt ris och sallad till.

0

5 reaktioner på “Fredagsfavoriten”

Lämna gärna några rader efter er! ♥

Instagram - @matplatsen