Fest!!

Nejdå, jag har inte gått under jorden. Bara spenderat lite semester på Kanarieöarna och sen har jag visst haft semester från köket sen vi kom hem. Nya recept kommer snaaart..

I kväll blir det festligt värre, smörgåstårta framför Lets Dance finalen ;). Recept på smörgåstårta finns i arkivet, men denna gång varierade jag fyllningen lite. Summan av kardemumman blev så här:

Lager ett: leverpastej (blanda ev med lite grädde för smidigare konsistens) och ovanpå det gurkmajonnäs
Lager två: hackat kokt ägg, blandat med lite vispad grädde, majonnäs och en gnutta salt
Lager tre: mimosasallad med strimlad skinka över
Runt om: vispgrädde blandat med lite majonnäs och grevé mjukost

Dekora med vad ni vill och tycker om ( några av mina m-å-s-t-e-n är mandarinklyftor på burk, vindruvor, persilja, räkor, svart kaviar, salta pinnar (!) och så klart krossade ostbågar runt om.. utöver det så har jag på lite vad kylskåpet erbjuder.)

Gör helst i ordningen den dagen innan den ska ätas, då blir den så mkt saftigare och smakrikare!

Micke var bra sugen på att sätta i sig hela redan i går. Ajabaja.

  1. Jag äter inte smörgåstårta, men tycker alltid att det ser sååååå gott ut! Mandarinklyftor var nytt för mig – måste tipsa mina smörgåstårtsälskande släktingar om det…

    Trevlig helg! 🙂

  2. 😆 Åhhh, det var väl tur att du kom tilbaka, har varit lite rådvillig och tittat in med jämna mellanrum o se om du kommit tillbaka….Äntligen!! Men har använt gamla recept….mexikanska kycklingpajen t.ex. utsökt!!:love:

  3. Åh så smarrigt det såg ut! Jag gjorde också smörgåstårta för ett tag sedan – alltid lyckat! 😉 Vad jag däremot aldrig har hört talas om innan är salta pinnar, det ska jag testa nästa gång PLUS att jag ska testa krossade ostbågar runtom – det låter ju verkligen jättegott!

    By the way – välkommen tillbaka; JAG HAR SAKNAT DIG OCH NYA RECEPT! ❗

  4. Äntligen!! Har blivit ganska trist med ”pasta med fläskfilé och citron” i några veckor nu…(inte för att det är äckligt, men i längden så…).

    Välkommen tillbaks!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..