Choklad fondue

Vitaminkick i mörkret! Färsk frukt som doppas i choklad. Lovely!

(Vår fondue kommer från Saga form. Fylles med 1/2 dl vatten, tänd ett värmeljus. Bryt 100 gram fin choklad i bitar. Låt smälta ca 45 utan att röra. Blås ut ljuset. Värmen håller ca 1 1/2 h. Gott att doppa i är t ex färsk ananas, färska jordgubbar och banan)

0

0 reaktioner på “Choklad fondue”

 • ida i quebec skriver:

  Det här gör vi ganska ofta och det är bara sååå himla gott! Snabbt går det också att fixa till (förutom att det tar lite tid att skiva frukt och bär…). Förutom ananas, jordgubbar och banan så har vi testat med färsk persika, nektarin, hallon, blåbär (stora, nordamerikanska såklart – lite pilligt men väldigt gott!) och kiwi. Allt smakar bra med choklad på – men banan, jordgubb och färsk ananas är favoriterna!!
  Vi väljer alltid riktigt mörk choklad och så rör jag alltid ner några matskedar grädde innan serveringen. Grädden gör att chokladen blir tjockare och inte stelnar på bären utan blir mer ”tryfflig”.

  Délicieux!!

 • margitha skriver:

  Mums snacka om vitaminkick….*ler*

 • Helen skriver:

  Mums vad det låter gott ! Måste prövas.

 • Sara & Tyra skriver:

  Men alltså jag DÖR så gott!!!

Lämna gärna några rader efter er! ♥

Instagram - @matplatsen