Limecheesecake med jordgubbstopping

Här kommer det utlovade receptet på Limecheesecake med jordgubbstopping! Receptet hittade vi hos Arla. Jag tycker nog att philadelphia-baserade cheesecakes är godare, men den smakade väldigt fräscht. Och min mamma tyckte den var jättegod!!! 🙂

8-10 port
10 Classic Digestivekex
75 g smör

Fyllning:

500 g Arla Köket Kesella kvarg
2 dl Arla Köket crème fraiche
3 ägg
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
finrivet skal av 1 lime

Topping:

1 1/2 gelatinblad
250 g frysta jordgubbar
1 dl vatten
4 msk strösocker
pressad saft av 1 lime

Sätt ugnen på 175°. Krossa eller mixa kexen fint. Smält smöret och rör ner smulorna. Tryck ut smulblandningen på botten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 7 min. Vispa ihop kvarg, crème fraiche och ägg till en jämn smet. Tillsätt socker, vaniljsocker och limeskal. Häll smeten i formen och grädda ytterligare 35- 40 min. Låt kakan kallna.

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min. Sjud jordgubbar, vatten, socker och limesaft ca 5 min i en liten kastrull. Sila från jordgubbarna och häll tillbaka spadet i kastrullen. Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält gelatinet i det varma spadet under omrörning. Låt spadet svalna innan den försiktigt hälls över kakan. Ställ i kylen minst 2 tim innan servering.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..