Födelsedagskalas

I går hade jag födelsedagskalas. Det bjöds på bubbel (med björnbär) och tilltugg (crostini med vispad philadelphia/basilika röra och tapenade) och efter det blev det smörgåstårta!!

Vad brukar ni ha för fyllningar mellan bröden i era smörgåstårtor?? (receptet på min finns HÄR)

 1. åh vilka fina smörgåstårtor du gjort! tapenade är så gott, gjort din själv? har du något bra recept tro?
  stort grattis förresten, om det var din födelsedag:)

  Ja det var min födelsedag (i veckan), tack!
  Just denna tapenade är köpt färdig, men jag har faktiskt recept på tre underbara varianter som jag ska leta reda på. Publicerar dem så snart jag hinner!

 2. Hemma hos oss är det bara en smörgåstårta som gäller för våra barn Fast dom är vuxna.
  Här kommer receptet är dålig på måtten brukar göra till en bricka.

  Lager1: 5 dl Créme fraiche, mosa 6 – 8 kokta ägg, 1 tub kaviar, dill, blanda ihop.
  Lager2: 5 dl Créme fraiche, mosa 3-5 avocado, grov svartpeppar, finhackad gul lök. lite pressad citron.

  Jag brukar ha stora formbröd ibland skär jag bort kanten ibland inte. Ovanpå och runt ett tunt lager majonäs. Sedan brukar jag sätta skivad gurka. Ovanpå är det räkor och återigen räkor *ler* svart kaviar gurka tomater citroner dillvippor

  Kram och hej

 3. Jag kör naturell tartex/grädde med hackad smörgåsgurka på första lagret, andra lagret mimosasallad och rökt hackad skinka, överst och runt om har jag majonäs/grädde, hackad sallad, ägg och annan god dekoration 😉

 4. Senast så gjorde jag en fisktårta:
  lager 1: Tonfisk, creme fraiche, majonäs, dill och purjolök
  lager 2: Kräftost och creme fraiche
  lager 3: ägg, kaviar och creme fraiche
  sen så dekorerade jag med ägg, rökt lax, räkor och caviar å salladsblad!! Jättegott

 5. Denna smörgåstårta ”finns ingen godare” enl min familj:

  1 pkt torsk som man kokar m dill o salt. Låt kallna. Mosa, blanda m hackade ägg, purjolök, sparris och en brk stenbitsrom. Blanda gräddfil med lite majonnäs, senap, chilisås, salt, peppar och lite pressad citron. Blanda ihop ”fiskfyllningen” och smaka av med salt, peppar, citron. Det ska vara en rätt så lös o ”kladdig” fyllning. Översta lagret mosar man ihop philadelpiaost med lite pressad citron och gräddfil. Bred ut över hela ”tårtan”. Garnera med hackat ägg, räkor, stenbitsrom, citronskivor, isbergssallad som fått ligga en stund i isvatten (sååå krispig o god). Också tomat och gurkskivor passar bra till.

  Denna tårta vann första pris för rätt många år sedan i ”Året runt” och som sagt den är GOD (fast man kanske inte tror det med fisk i…)

 6. Krossade ostbågar?! Det var någonting nytt..men ja, man har ju ost på så varför inte.
  Jag brukar inte göra smörgåstårta men min mamma brukar ha:
  lager 1: leverpastej
  lager 2: tonfisk och creme fraiche
  sedan utanför på kanterna (innanför osten) lättvispad grädde blandat med kaviar.
  På toppen, skinka, lax, sallad, räkor, ägg, mimosasallad, stenbitsrom.
  Åh vad sugen jag blev på smörgåstårta nu!

 7. Tack för en kanon sida!
  När jag gör smörgådtårtor brukar jag faktiskt vispa just philadelphia ost och färsk basilika till en röra och lägga som ett lager ovanpå tårtan istället för majonäs, det blir så gott och fräscht!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..