Nyttiga recept

Värst vad ni efterfrågar nyttiga recept plötsligt :cool:. Sorry, i den här familjen äter vi hellre lite av det goda än massor med inte-så-god smalmat. Jag är inget fan av lightprodukter, så som minipinilättgrädde och konstgjort socker, yak och tvi!! Ni får helt enkelt hålla till godo med detta. Vill ni ha smalare rätter går det ju oftast bra att byta ut grädde och cremefraiche mot något smalare varianter utan att det drar ner smaken. Är ni ute efter lightrecept där man dragit bort allt det goda får ni nog leta er vidare… 😆

(Och jodå vi gillar nyttig mat oxå, men inte i form av lightprodukter som sagt. Sallader och skaldjur mm älskar vi!)

I morn kommer recept på American Pancakes med lönnsirap och blåbär. Inte ett dugg nyttigt, men oh så gott!!! ❗ (och tänker ni på beach -08 får ni väl ta ett par pannkakor färre, hehe)

 1. Nä bry dig inte om det, det är ju nyttiga recpet och bantningsrecpet precis överallt så det är lite skönt se vanlig ”hederlig mat” ibland. ta inte åt dig och fortsätt som du brukar.. nyttigt eller inte….

 2. Nej, ändra inget! Jag är så nöjd med din sida och dina recept, eftersom de är sådant som faktiskt går att fixa både ”vardagsenkelt” och lite festligare. Jag byter bara ut lite vanlig grädde och creme fraiche osv om jag vill göra det smalare. Man måste ju inte följa till punkt och pricka heller, men det är jättebra med inspiration!

  Har testat flera av dina recept det sista och varit jättenöjd! Särskilt hummersoppan var smaskig 🙂

  Jag läser ett par andra matbloggar också och vissa av dem är kul att läsa, fina bilder mm men alldeles för komplicerade rätter för att jag ens ska överväga att testa dem, åtminstone en vardag och det är då jag oftast saknar idéer.

 3. Håller med,ändra inget.Jag ÄLSKAR denna matsida.Man får väl äta lite mindre och mera grönt och röra på sig lite mer om man nu vill ner i vikt.Vilket jag också skulle vilja i och för sig.Ska börja äta lite mer sallader.Och som du skrev, det går ju att byta ut vanlig grädde mot matlagningsgrädde ex.
  Som sagt fortsätt i samma stil.

 4. Hej!

  Jag håller med ovanstående tyckare och tycker inte heller att du ska ändra något. Man får ju revidera och tänka ut alternativ själv när man läser recept. För mig är recept, kokböcker och matbloggar ställen där jag får inspiration till mina egna köksprojekt och din blogg är ett utmärkt ställe att få det. Fortsätt som du gör så får de som är mest hälsofanatiska take it or leave it.

  Jag gillar dina recept för att du just bjuder på ”vanlig” och enkel mat, som passar både till vardag och till helg.

  Sen ser jag väldigt mycket fram emot ditt recept på American Pancakes – ett projekt för nästa helg kanske…

 5. Nej jisses, din mat är väl helt vanlig mat som alla kan äta! Även om man vill minska i vikt.
  Som sagt, jag tar alltid Milda Mat Extra i dina recept där det står ”grädde”. För den smakar verkligen inte mini och det är bra konsistens på!
  Står det Creme Fraiche tar jag alltid 15% (gillar inte mini-smakar-ingenting-fraicher etc).

  Man ska äta vanlig mat! Vill man få ner energin är det lätt gjort genom att dra ner lite på fettmängden i grädden och fraichen – det gör ju faktiskt stor skillnad!

 6. Bra, att du inte ändrar något. Bara att ändra lite själv om man vill.
  Tack för alla goa recept..Och jag har aldrig gjort American Pancakes kanske skulle testa…ÄR det gott???

  Kram

 7. Nej, nej ändra ABSOLUT ingenting, vi älskar dina recept och de är så goda och ”familjevänliga” så, de som vill får väl ändra själva men du ändrar ingenting-lova det.

  ”Fastän det är förfärligt gott att äta honung, så finns det ett ögonblick
  alldeles innan man börjar äta den, som är nästan ännu bättre.”
  Nalle Puh
  Kram

 8. Tycker också det är bra som det är!

  När jag gick ner 8 kg i vikt i höstas så gjorde jag det med mottot att mat är okej att äta bara man håller igen på sötsakerna och det onödiga istället.
  Se till att äta 5 ggr om dagen så du nöjer dig med maten bara. (tips till den som önskade nyttigare recept alltså och inte till dig Vickan, för du behöver det verkligen inte!!)

  Kram!

 9. Klart allafrågar efter nyttiga recept…beach 2008 närmar sig med stormsteg 🙂 men jag tycker du ska hålla dig till dina goda recept.
  Letar man ”nyttigt” får man själv ändra eller kolla på annat håll.
  Tack för fin sida med MÅNGA godingar. Gillar att det är med bild 🙂

 10. Hehe, jag som kör Gi tycker dina recept är toppen. Jag skippar ju bara potatis eller pasta eller så. Keep it up!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..