Pollykaka

I morse slängde jag i hop en Pollykaka och hade med mig på picknicken. Den blev JÄTTEGOD. Smakar som en blandning mellan kladdkaka och brownie, med Polly i. Säkert ännu godare om den får vila över natten i kylskåp. Servera gärna med vispad grädde eller vaniljglass.

3 ägg
2 dl socker
200 gr choklad (helst mörk, tex marabou eller blockchoklad)
100 gr smör
½ dl vetemjöl
1 påse Polly orginal

Gör så här:

Vispa ägg och socker poröst. Smält smöret och lägg i chokladen och rör tills den också smält. Blanda ner chokladsmeten i äggsmeten och tillsätt mjölet (rör om väl) och i med Pollyn.

Häll smeten i en form med avtagbara kanter (fäst gärna ett bakplåtspapper i botten så går det superlätt att få ur kakan sen). Grädda i 175 grader, ca 20-25 min (kakan ska vara kladdig).

 1. Men cheezes!!! Det här MÅSTE jag prova! Jag som skulle sluta äta sötsaker… Jaja, det får jag sluta med en annan dag. 😉

 2. Åh, vad bra! 🙂
  Var egentligen in för att kolla receptet till Italienskt bjudbröd – kanongott!! – och såg Pollykakan.
  Jag & lilltösen ska nämligen hälsa på min jobbarkompis som fyllt 60 – och hon är helt TOKIG i Polly! Dessutom bakar hon gudomligt gott, så det ska bli kul att överraska henne med nåt jag vet att hon kommer gilla! 🙂

  Tack tack, super!

  (Har mkt att göra så j är ju knappt vid datorn nu för tiden, men jag bara MÅSTE ta mig en stund här på din sida nån kväll. Du har ju en underbar site! Som vanligt blev jag hungrig och sugen på samma gång! Hihi!)

  Trevlig kväll & kram!

 3. Åhh… den var jättegod!!Gjorde den igår. Har faktiskt gjort flera av dina recept och de har alltid varit suveräna och lätta att göra. Fortsätt så!

 4. Vi ska ha kaktävling på jobbet i nästa vecka… gissa vem som kommer baka vinnarkakan!!!! Nåt annat kan det väl inte bli med den här???

 5. Nu har jag gjort den! Såååå underbart kladdig, seg och god! Din blev mycket finare än min, men jag får öva ett par gånger så kanske jag får fason på min också. Tusen tack för alla dina fina recept. Vi har testat massor! Du räddar ofta våra helgmiddagar. 🙂

 6. WOW vad den var god min dotter gjorde den igår …Och dela med sig till mamma o pappa . Den var mäktig och god.. mums…

  Kram Margitha

 7. Tack för jättegott och annorlunda tips på kaka! Mycket god och mäktig! Den räcker till rätt många, eftersom den är så söt. Ser framemot fler roliga, inspirerande recept!

 8. Hej!
  Den ser ruskigt god ut tänkte ta med till min praktik plats på torsdag..
  Men hur många räcker den till ungefär? Kanske måste jag göra två..Ni som provat den kanske har svar!?
  Tack på förhand.

 9. Tack för jättegött Pollykaka som jag har bakat igår.. Vispgrädde till såå gött…

  Vi ska bjuda min familjen på den kakan…

  Tusen tack för recpet…

 10. Jag gjorde denna och den blev tok för kladdig(omöjlig att skära). Har en kompis som gjorde den och hade den inne längre tid men den blev ändå för kladdig. Nu gjorde jag den och tog lite mera mjöl typ 3/4 dl-1dl då blev den suverän. Jättegod!!!!!

 11. jag har gjort denna kaka och den blev så super god en ny favorit,jag la upp den på min blogg ,bara för att den va så god,tack för receptet!!

 12. Hej!
  Har varit inne här och kikat RÄTT så många gånger nu, och detta är helt klart en ny favoritsida!!

  TACK för alla supergoda recept!!!! Polly tillhör ju det bästa som finns, och kakan blev ju såklart helt suverän…och dumlekakorna, så nu har jag skrivit ut en massa recept som jag skall prova! Nu måste jag åka och handla på direkten!! KRAM!

 13. Vliken storlek på Polly-påsen använder du, 100g eller 250g? Såg att det är fler som har undrat. Tack för en underbar, kanonbra matblogg!!!

 14. Så – nu har jag betat av Pollykakan också!!!
  Fantastiskt god både för liten och stor – nästan mest för stor tror jag…. 😉
  Jag tog 0,75 dl vetemjöl som någon tipsat om här uppe och gräddade den 30 minuter, helt ok, seg och god – men nästa gång ska jag nog gå på ditt orginalrecept så den blir EXTRA KLADDIG!!
  Tack för ännu ett kanonrecept!!

 15. Jag la in ditt recept på min blogg, om det är okej? Annars får du säga till. Jag har nämligen en kompis som älskar polly, så jag la upp det för att hon skulle se. 🙂 Men jag länkade till din blogg!

 16. Underbara Pollykaka!!!!
  Har gjort den tre ggr nu o lyckats varje gång!! Alla älskar den o den är ju sååå lätt att göra!

  TACK

 17. Nu har jag testat din Pollykaka också och den var naturligtvis god! 🙂 Jag hittade några liknande recept på matklubben.se – men där skulle man ha i kaffe och så tror jag det var lite mindre choklad också. Detta passade mig mycket bättre! 🙂

  Mvh Camilla

 18. Vilken underbar blogg, och vilket härligt recept på pollykakan”tack” den är bakad och provad med högt betyg.
  Återkommer fler ggr till din fantastiskt vackra blogg.
  MVH Inger

 19. Jag hade i 0,5dl vetemjöl och hade den inne i 45 min och den rinner fortfarande. Kanske ska ta mer mjöl nästa gång??? Någon annan som haft samma problem? Har en helt ny ugn, så inget konstigt med den.

 20. Jag fick baklotten idag på jobbet och tänkte bjuda kunderna och kollegorna på just pollykakan. Tipsar hej vilt om din sida och folk är helt lyckliga över ananspaj och andra kakor som gått till historien som ”de godaste vi ätit.” Haha! :mrgreen:

 21. Tyvärr blev inte min kaka bra. Upplevde att det var alldeles för lite mjöl och chokladsmak. Ökar man upp mjölmängden och har i lite kakao så kan den nog bli mycket god.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..