Pecannötpaj

Det här är faktiskt bland det godaste jag smakat. Om inte DET godaste. Allvarligt, det är farligt gott!! Jag bjöd tjejligan på varsin bit på picknicken häromdan och alla älskade den!

Pajskal
3 dl vetemjöl
125 gr smör
1/2 tsk salt
1 tsk strösocker
3 msk vatten

Fyllning
125 gr smör
2 msk vetemjöl
3 dl ljus sirap
1 1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
2 ägg (lätt vispade)
1 tsk vaniljsocker
150-200 g pecannötter (grovt hackade)

Blanda ihop alla ingredienser till en smidig deg och tryck ut i en pajform. Förgrädda pajskalet tio minuter i 200 grader.

Koka upp smör, socker, sirap, vetmjöl, och salt och låt det sjuda i tre minuter under omrörning. Tag av från värmen och låt fyllningen svalna till rumstemperatur.
Blanda sedan i nötter, vaniljpulver och de lättvispade äggen. Häll fyllningen i pajskalet och grädda pajen 35-40 minuter i 175 graders. Låt stå kallt, gärna över natten, och servera med vispad grädde.

Otrooooooooooooligt gott! 😎

 1. Du får inte ge sådana här förslag nu när jag inte äter sånt här…
  men men…kanske kan göra denna till Robert…jag menar jag måste ju inte smaka

  Kram Åsa

 2. Nu står den och svalnar och doftar ljuvligt… Hade dock inne den något för länge, så jag hoppas att den inte smakar bränt. 🙁

 3. Men whoooaaaaa, vilken härlig paj!!! Den ska jag göra i morron förmiddag för vi ska grilla på eftermiddagen.

  Gud, så smarrig den verkar vara!!!!!!!!

  ****kramisar****

 4. Hej! Vilken fin paj, var hittade du pecannötterna?

  Jag testade pollykakan igår, vilken otroligt god och smaskig kaka!

  Jag köpte ICAs egna Pecannötter. Prisvärda och goda!

 5. Vad gott! Du har postat så många goda kakor den senaste tiden, längtar till sommaren när jag får tid att prova dem!

 6. Gjorde denna precis och jag kunde inte hålla mig så jag smakade den lite varm men jag tror nog den är mkt godare imorgon dock 🙂 Köpte oxå mina pecannötter på ICA. 20 spänn för en påse. Inte så farligt. Hoppas nu bara pajen e kvar imorgon när jag kommer från jobb. Sambon har ju semester nu och tyckte den var riktigt mumsig hehe. :yum:

 7. Hej tjejen! Ikväll har jag bakat denna spännande paj. Tänkte spara den till i morgon 🙂 Det enda jag reagerade på var priset på nötterna. Finns säkert billigare än dessa (70 kr för 250 gr). Ska bli spännande att smaka i morgon 😉 Kram kram.

 8. Vilken storlek använde du på pajformen? Allt fick inte plats i min vanliga pajform så jag fick göra om botten i en större. Detsamma hände när jag skulle göra din tacopaj! Tack annars för väldigt goda och spännande recept! 🙂

 9. Nu har jag bakat den och också smakat med övriga familjmedlemmar som tyckte ungefär som jag.

  Jag tyckte den blev väldigt söt och sliskig (och jag är INTE känslig för sådant kan tilläggas) men var det bara jag som tyckte den var för söt och mäktig, blev tyvärr lite besviken för jag hade höjt den till skyarna innan jag smakade den ;O)

  Pecannötter finns på Lidl för 24 kr för 200 gr dena vecka (köpte 3 extra påsar för att ha till jul)
  På våran ICA kostade 250 gr 59 kr hittade inga för 20 spänn var det verkligen 200 gr i, inte 100 gr?

  TACK för alla goa recept, jag älskar att pröva nya recept och dina är bäst (sedan kanske man får olika favoriter men bara att få pröva nya superba recept är GULD värt-tack!!)

 10. Vilken tuuuuuuuuuuuuuuuur att jag har massa pekannötter kvar sedan banan/pekannötkakan igår för denna måååååååååste jag ju göra idag!!

  Puss på dig

 11. men hur vet man att den ar klar? Ska ytan vara hard eller..?? Min blir aldrig hard! Eller ska den vara mjuk sa stelnar den sen?!!?

  det luktar gott iallafall! 🙂

  Den stelnar i kylen sen!!

 12. Denna är suverän och kan enkelt göras mjölkprotein fri. Har en son som blivit allergisk i tonåren vilket inte är det lättaste eftersom han vant sej vid att äta en massa som han inte kan äta längre.

 13. Igår gjorde jag den och lät den stå kallt över natten. Idag åt vi den och gud vad god den var! Söt absolut men å andra sidan så är man ju nöjd efter en bit!
  Tack för gott recept!

 14. Jag har testbakat den, men inte smakat ännu. Hade inte enbart pacan nötter hemma utan tog OLW´s ”Guld mix” med en massa olika sorters nötter. Hoppas det blir bra för jag ska ta med den i morgon som efterrätt! Håll tummarna!

  Gott Nytt År!

 15. nu har jag precis bakat denna ljuvliga kaka, provsmakade lite på smeten och den var helt fantastiskt god!sen blev det till att slicka skålen ren! =) den här kakan verkar vara en superhit! tack för allt gott du tipsar om!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..