Svärmors fantastiska kladdkakemuffins

Det här är DE GODASTE små läckerbitar som finns. Vi bjöd bl.a på dessa på dopet (svärmor bakade) och alla berömde dem och ville ha recept. Så här kommer det:

Kakan:
4 ägg
6 dl socker
4 tsk vaniljsocker
2 krm salt
8 msk kakao
3 dl mjöl
200 g smällt smör
30 folieformar (av mazarintyp)

Blanda detta och klicka i smeten i formarna. Det räcker med ca 1 msk/form!! Ställ in i ugnen 10-12 min 200 C.

Fyllningen:
100 g smör
2 tsk vetemjöl
4 msk socker
4 tsk kakao
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde

Smällt smöret i en kastrull. Tillsätt mjöl, socker och kakao. Rör om till en slät smet. Häll i mjölk och grädde och koka i hop tills det tjocknar, ca 5 min, och låt det svalna något. Häll det sedan i formarna ( inte så det täcker hela kakan utan lämna en liten kant runt om ). Ställ sedan in dem i frysen och låt stelna. Och sen plockar man bara fram dem strax innan de ska serveras, de smakar bäst lite halvtinade.

Mkt godsaker i matbloggen på sistonde ser jag :lol:

0

22 reaktioner på “Svärmors fantastiska kladdkakemuffins”

 • hannah skriver:

  Hej. Undrar lite hur gör jag själva smeten.vispa ägg och socker? Tacksam för svar

 • Veronica skriver:

  Bakade dessa i helgen och de var verkligen smarriga. Vi bakade även Leilas kladdkakemuffins för att jämföra med, vi ska nämligen oxå ha dop snart så vi ville jämföra lite. Och vi kommer definitivt att baka dessa muffins, de var super-goda!
  Tack för ett bra recept!

 • Linda skriver:

  Stockholmskakor :) Gott gott, var längesen man bakade sådana så de måste jag göra snart framöver.

 • maja skriver:

  provade dessa från din blogg, och har bakat dem massor gånger nu och fått sjukt mycket uppskattning varenda gång!!! de är så otroligt goda. bakade dem tilllochmed på min systers bröllop. 70 pers :) lika uppskattat som vanligt

 • Lisa Gbg skriver:

  Nu har jag testat dessa läckerbitar och det är banne mig nåt av det godaste som träffat gommen!!! Fick HUR MYCKET beröm som helst från gästerna, bakade pecankolapajen oxå, men jag tror att jag brände den lite… Hur som helst TACK för alla goda recept!!

 • FL Lisa skriver:

  Jag brukar kika in i din matblogg lite då och då för inspiration och idag testade jag att baka dessa små underverk och jag är helt såld! Jag håller helt med dig om att dessa är de godaste små läckerbitar som finns. Tack för att du delar med dig av alla härliga recept.

 • Linda skriver:

  Ah…. dom är så goa! Är uppväxt med att de heter Stockholmskakor dock *s*

  Sådana måste jag ta o baka framöver, sliskigt gott ju och kanon att ha i frysen till gäster som har vägarna förbi en snabbis.

 • PollyPrettyPants skriver:

  Det var ta mig tusan det godaste på länge…..YUM! Gillar verkligen din blogg…Så my kind of mat :-)

 • Gott och blandat skriver:

  Dom ser verkligen supergoda ut! Sånna måste jag absolut pröva! ;-)

 • Cat skriver:

  Ser farligt goda ut, jag gillar inte choklad så värst mycket men min man är tokig i det så barnen skall får pröva att göra dessa ;O)

 • Fia skriver:

  …samtidigt som vi gjorde de varma mackorna med bea gjorde vi dessa muffins till efterrätt. Helt galet goda! Farliga att ha i frysen….

 • Marias Kakburk skriver:

  Så gott, finns något liknande recept i kladdkaksboken, riktigt smarriga!:)

 • Sara skriver:

  Jisses så gott! Jag har tänkt att göra ”vanliga” kladdkakemuffins nu ett tag men jag tror jag tänker om och testar dom här istället!! :)

 • Cat skriver:

  Mmmmmmmm men det är ju godsakerna vi gillar allra mest ;O)))
  Kram

 • Caroline skriver:

  Detta är ju skitbra – att logga in här och se en massa recept igen!! Kul!! :) Och dessa är bara to die for!! SÅ GODA!!!

 • Filibabba skriver:

  ååhh ser jättegott ut! ska prova dom! =)

 • Camilla K igen! skriver:

  De här muffinsen har jag bakat många gånger jag också. I mitt recept heter de ”Elaka gubbens chokladmuffins”. Inte värt du berättar det för din svärmor! ;-)

 • Lina skriver:

  Haha, vad komiskt – jag bakade dessa idag efter ett recept från Dagens Muffin. Såååå goda! :yum:

Lämna gärna några rader efter er! ♥

Instagram - @matplatsen