Jappsås

Jag läste precis en bok där en av karraktärerna var tokig i glass med smält Mars på. Jag var ju naturligtvis tvungen att testa. :lol: Nu hittade jag ingen Mars så jag tog Japp i stället. Men det är väl ingen större skillnad på dem?? Ska testa en Mars oxå när jag hittar en för säkerhets skull.

Lägg en dubbel-japp i en kastrull och häll på en skvätt grädde. Rör om tills jappen smält och låt det skjuda lite. Låt såsen svalna lite och servera den till en god vaniljglass (räcker till 3-4 port). Smakar som en söt kolasås, väldigt gott!

Uppdaterat: Har testat med Mars nu och det var nog snäppet godare faktiskt. Såsen var även jättegod att ha som en liten dessert. Häll såsen i espressokoppar och låt stå i kylen tills de stelnar. Klicka på vispgrädde och hallon vid servering. Mumma!!

0

0 reaktioner på “Jappsås”

 • Lisa skriver:

  Hur mycket grädde tar du ungefär till en dubbel japp eller mars?
  Jag måste bara få säga att alla dina foton är grymma! Man vill ju laga och baka allt =)

 • Lotta skriver:

  Nämen gud så gott, det blir till att inhandla mars idag =) Du gör så supergoda recept. Lagar i princip all mat här hemma från denna sida och det blir bara sååå gott. Tack för alla recept du lägger ut, både för ögat och magen!MVH/Lotta

  TACK, vad kul att höra!!!

 • Gnillib skriver:

  Nice! Vilken bok var det? (älskar att läsa) Själv kan jag rekommendera friterad bounty, som Nigella Lawson gör i en av sina kokböcker. Supergott!

 • Jennie skriver:

  Gjorde den igår kväll – med Mars! Blev helt otroligt gott – vad annars med dessa ingredienser? =)

 • Cat skriver:

  Jag brukar ju göra jappmousse så kan tänka mig att detta är snarlikt, sedan har jag gjort mousse på detta också så då kan ju du göra det till glassås ;O)
  Dumle, Geisha, Toblerone vit o mörk, Daim, Bounty, Center, Plopp, Marabous mjölkchoklad olika smaker osv osv

 • Jennie skriver:

  Neej, nu MÅSTE jag testa – jag som försöker hålla formen till mitt bröllop om några veckor (plus pågående graviditet). Jag är en glassälskare av rang! ;)

 • MrArboc skriver:

  Undrar om det går att smälta Daim på samma sätt? Med lite tur så stelnar sedan ”smeten” på glassen! :-)

 • Catty skriver:

  oh fyyy vad gott :)

Lämna gärna några rader efter er! ♥

Instagram - @matplatsen