Pasta med fläskfilé och svamp

Goood pastasås. Som även går att servera med ris eller potatis, strimla i såfall inte köttet i så små bitar utan skiva det i cm-stora skivor.

4-6 port
1 fläskfilé, skär i mindre bitar
2 schalottenlökar, finhackade
200 g färska champinjoner, skurna i kvartar
smör att steka i
2 dl mellangrädde
1 dl cremfraiche
1 dl vatten + i köttbuljongtärning
1 mks soja
1 mks worchestershiresås
salt & peppar
2 msk vetemjöl + vatten (blandas till en redning)

Fräs svamp och lök i smör. Lägg i köttet och bryn det hastigt runt om. Häll på buljongtärningen, vatten, grädde och creme fraiche. Smaksätt med soja, w-sås, salt & peppar. Låt allt puttra en stund så köttet blir genomkokt. Red av såsen med redningen till önskad konsistens. Koka pasta al dente och blanda ner i grytan. Klart!

  1. Åhhh, fast man precis har ätit så blir man ju hungrig igen =)
    En fråga.. Du som har så otroligt mycket goda recept (jag har provat flera) OCH fina foton, varför ger du inte ut en kokbok??? Jag skulle köpa den direkt!!

  2. Jag älskar verkligen din blogg. Jag har lagat väldigt många rätter från dig, mest populärt är nog alla kycklingrätter 🙂 Den här pastarätten står på tur! Mums 🙂

  3. Fantastiskt gott, även om jag gjorde den viktväktarvänlig med matgrädde (4%) och Fraiche (5%), kan bara tänka mig hur gott det skulle varit med ”riktiga” produkter 🙂 Lilla dottern tyckte också det var otroligt gott!

  4. Provade denna i förra veckan, blev en middag och två lunchlådor, mycket gott alla gångerna. Stort tack för många bra och goda recept!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..