Kycklinggratäng

Detta recept har jag fått av Åse, *tack tack*. Jättegod kycklinggratäng! Nu gjorde jag lite festligare variant med mellangrädde och vanlig creme fraiche men det går lika bra att ta lättare alternativ till vardags. Lätt att förbereda och ha i kylen under dagen. Sen ställer man bara in den i ugnen medan man kokar riset. Smidigt!

4 port

1 grillad kyckling (alt 4 kycklingfiléer)
3 dl mellangrädde
2 dl creme fraiche
1 dl chilisås
2 msk dijonsenap
1½ tsk dragon
1½ tsk franska örter
1½ tsk italiensk salladskrydda
1 tsk salt
3 vitlöksklyftor
svartpeppar
2 dl riven ost med smak, tex prästost

Bena ur kycklingen och skär köttet i bitar (alt skär filéerna i bitar och stek dem i panna). Lägg kycklingen i en ugnsform. Blanda alla ingredienser till såsen och häll över kycklingen. Avsluta med riven ost. In i ugnen 200 C ca 20 min. Servera med basmatiris och en god sallad.

(obs: fuska inte med kryddorna, det måste vara just dessa!!)

 1. Idag blir det kycklinggratängen din! Har laddat en hel vecka och längtat efter att äta den, ser ju så god ut! Hälsn Anette

 2. Kycklinggratängen har jag sneglat på ett par veckor nu – men igår blev det äntligen av att laga den!
  Till min stora lycka var den en fullträff hos både stora som små!! Ett kanonrecept som vi kommer att laga fler gånger!! Tack!!!!!!

 3. Aaa, nu vet jag precis vad jag ska göra till middag imorgon =) Yummie! Har läst din blogg länge nu, och provat många recept men tyvärr aldrig lämnat någon kommentar. Älskar din sida och kommer titta in många fler gånger! Kramar!

 4. ÅÅHHH! Denna rätten var suuuuupergod 🙂 och lätt att göra. Fick även högsta betyg av sambon hehe
  Lägg aldrig ner din underbara blogg, den är bäst!

 5. Nu har vi testat denna gratäng som fredagsmiddag och det blev jubel och fanfarer. Verkligen jättesmaskig! Enkelt också att man kan förbereda och ha i kylen tills det är dags. Såsen borde passa även till ex. fläskfilé?! Kommer att lagas fler gånger hos oss. Tack och kram!

 6. Gjorde den här ikväll fast med lättgrädde och lätt cream fraiche.. Den va god men vi kände kanske att kryddorna tog över lite väl mkt, beror detta på att vi använde lättvarianter? Borde man använda mindre kryddor när man använder lättgrädde istället för vanlig i mat? kram

 7. Klart fin smak på denna rätt, faller de allra flesta i smaken. Och så enkelt att tillaga. Såsen kan med fördel även slås över skivad/strimmlad Kassler istället för kyckling, har ett snarlik recept med just Kassler sedan tidigare.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..