Bookmakertoast

Kvällens middag blev vår variant av Bookmakertoast. Sååå gott!!

2 port:

4 skivor formbröd
sallad i kruka
1 tomat i skivor
1/2 silverlök, finhackad
bearnaisesås av god sort
kryddgrönt, tex persilja, timjan eller basilika
2 rejäla skivor ryggbiff
smör att steka i
salt & peppar
kött & grillkrydda

(pommes om man vill)

Stek ryggbiffen och smaksätt med salt, peppar och grillkrydda. Den får gärna vara lite rosa i mitten. Låt svalna något och skär dem sedan i sneda skivor. Stek brödet i lite smör på båda sidor. Lägg en skiva på varsin tallrik. Toppa med sallad och tomatskivor. Lägg sedan på köttet och skeda över lite av stekskyn. Klicka sedan på rikligt med bearnaise, strö på lök och kryddgrönt och lägg på ännu en brödskiva som lock. Servera med pommes till eller goda grönsaker.

  1. Måste bara tipsa lite, om man som jag gillar husmanskost är Leif Mannerströms ”Husmanskost” bara bästa kokboken i världen enligt mig 🙂 Satte mig ner och bläddrade lite i den i går kväll får att få lite inspiration till höstmat, eftersom mycket av husmanskosten känns lite höstig (ja, tycker jag alltså). Har plockat ut maaassor med rätter som jag ska laga nu när det blir mörkt och kulet ute. Blir nog kul för mina kompisar, eftersom jag alltid vill bjuda folk på mat när jag fixat något extra 🙂

    Kram kram

    PS. Och ja, jag kan bara hålla med Liz, det där såg verkligen jättegott ut. DS.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..