Bookmakertoast

Kvällens middag blev vår variant av Bookmakertoast. Sååå gott!!

2 port:

4 skivor formbröd
sallad i kruka
1 tomat i skivor
1/2 silverlök, finhackad
bearnaisesås av god sort
kryddgrönt, tex persilja, timjan eller basilika
2 rejäla skivor ryggbiff
smör att steka i
salt & peppar
kött & grillkrydda

(pommes om man vill)

Stek ryggbiffen och smaksätt med salt, peppar och grillkrydda. Den får gärna vara lite rosa i mitten. Låt svalna något och skär dem sedan i sneda skivor. Stek brödet i lite smör på båda sidor. Lägg en skiva på varsin tallrik. Toppa med sallad och tomatskivor. Lägg sedan på köttet och skeda över lite av stekskyn. Klicka sedan på rikligt med bearnaise, strö på lök och kryddgrönt och lägg på ännu en brödskiva som lock. Servera med pommes till eller goda grönsaker.

0

0 reaktioner på “Bookmakertoast”

 • Matilda skriver:

  Gjorde detta i lördags, men la till lite mozzarella också. Inte helt fel kan jag säga ;)

 • sarah skriver:

  Gott! En riktigt god köttbit kan vara bland det bästa i matväg

 • Görel skriver:

  Mmm, ser gott ut! Vilken sorts bearnaisesås använder du?

 • anette skriver:

  Tack för tipset! Verkar vara riktig fredagsmys mat!

 • Millis skriver:

  Måste bara tipsa lite, om man som jag gillar husmanskost är Leif Mannerströms ”Husmanskost” bara bästa kokboken i världen enligt mig :-) Satte mig ner och bläddrade lite i den i går kväll får att få lite inspiration till höstmat, eftersom mycket av husmanskosten känns lite höstig (ja, tycker jag alltså). Har plockat ut maaassor med rätter som jag ska laga nu när det blir mörkt och kulet ute. Blir nog kul för mina kompisar, eftersom jag alltid vill bjuda folk på mat när jag fixat något extra :-)

  Kram kram

  PS. Och ja, jag kan bara hålla med Liz, det där såg verkligen jättegott ut. DS.

 • Liz skriver:

  Ohh det där ser riiiiktigt gott ut vill jag lova!!!

Lämna gärna några rader efter er! ♥

Instagram - @matplatsen