Lax i kräftsås

Här kommer ett sånt där löjligt enkelt recept :shock:. Lax i krämig sås med smak av kräftor och dill.

4 port:
4 portionsbitar laxfilé
4 dl matlagningsgrädde
200 g mjukost med kräftsmak
salt & peppar
ev dill

Lägg laxen i en ugnsform och salta & peppra. Blanda grädden och mjukosten och tillsätt ev lite mer dill. Häll det över laxen och ställ i ugnen, 220 C ca 20 min. Servera med pressad potatis eller ris.

  1. Jag gick in för att få lite middagstips för veckan och här hittade jag ett direkt. Det här ska testas under veckan. Verkar både lättlagat och gott och det är alltid en bra kombination. Tack även att du fortsätter din fantastiska matblogg.

  2. Hm! Det blir det nog imorgon, hade ändå tänkt äta lax och då kan man lika väl testa ett nytt recept! Tack för att du väljer att fortsätta, din blogg inspirerar jättemycket!

  3. Detta låter supergott, ska testa det nästa gång vi äter fisk 🙂

    Tycker det är knepigt att få till lax så det blir gott…

  4. Ibland gör de enkla recepten till lyx recept! Helt toppen..när man inte har tid o vill göra de lyxigt! man skulle kunna lägga lite kräftstjärtar på toppen när man tar ut de från ugnen sen. Ska testas..:D Gillar din sida..

  5. Testade detta till middag igår och det var jättegott! Tyvärr tyckte inte lillans mage det, så det får bli att vänta tills jag slutat amma innan vi gör den här rätten igen.

  6. Älskar löljligt enkla recept! Så skönt när man inte har lust eller tid att stå i evigheter i köket och jolla med miljarder ingredienser! (Vilket iofs också är kul ibland) Detta ska vi prova! 🙂

  7. Tack! Har just avnjutit detta. Så enkelt, så gott. Till detta hade vi ett kylt rieslingvin, Carl Reh. Efteråt blir det inkokta ingefärspäron…

  8. Försöker bättra mig med kommentarerna… 🙂 Har testat det här receptet två gånger och varit lika nöjda båda gångerna. Vi tog lite mer dill i ost-gräddblandningen och lade på mer kräftstjärtar innan servering för att piffa till det lite mera. Verkligen löjligt enkelt men jättegott. Ännu en vardagsfavorit från din inspirerande sida. TACK!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..