Citruspaj

Mkt fika blir det när man går mammaledig 😆 Särskilt som vi går upp i ottan här just nu. Vet inte varifrån Olivia fått sitt morgonpigga humör i från? Inte mig iallafall. Men när man ändå är uppe med tuppen så passar jag på att baka titt som tätt. I går testade jag denna citron & limekaka från Arla. Jag säger bara YUUUUUUUMMI!!!!

3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
125 g smör
1 äggula

Fyllning:
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vispgrädde
2 msk vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
rivet skal och pressad saft av 1 lime och 1 citron

Garnering och servering:
1 skivad lime
1 msk florsocker
3 dl vispgrädde

Låt smöret bli rumsvarmt och rör i hop smör, mjöl och socker. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Vispa ägg och socker pösigt. Vispa grädden lätt och blanda i den. Rör i resten av ingredienserna och häll i pajformen. Grädda i nedre delen av ugnen, 200 C, ca 30 min. Låt kallna (minst några timmar i kylen, gärna över natten). Garnera med limeskivor och sikta över florsocker. Servera med vispad grädde.


Bli inte rädd om kakan ser lite brun ut. Men börjar den bli för mörk så täck med folie sista tiden.


Pyntat och klart!


Servera med vispad grädde. SÅÅÅ gott. Syrligt & sött på samma gång. Klockrent!

LOADING..