Köttfärssås

Köttfärssås tröttnar man väl aldrig på? Jag lyckas aldrig göra samma recept 2 ggr :lol:, men lika gott för det blir det oftast. Den här gången körde jag runt med stavmixern i grytan så den blev så där härligt finkornig som på restaurang (eller som den man fick i skolan ;-)). Blev sååååå gott. Hädanefter kommer jag alltid göra så!

Denna omgångs recept såg ut så här:

500 g nötfärs
1 stor gul lök
500 g passerade tomater
2 vitlöksklyftor
salt & peppar
1 msk socker
3 mks chilisås
2-3 tsk worshestersås
5 dl vatten
1 köttbuljongtärning
maizena redning
smör att steka i

Stek köttfärsen och finhackad lök. Häll detta i en gryta och häll på tomaterna & chilisåsen. Pressa ner vitlöken och smaksätt med salt, peppar, socker och worchestersås. Späd med vatten, ca 5 dl. Låt koka ca 30 min och kör sedan runt med stavmixern till önskad konsistens. Red sedan av såsen med maizena.

  1. Åhh, nej… Precis när jag och sambon hade bestämt att vi skulle äta rester imorgon så kommer sonen och ser fotot av din senaste köttfärssås.. Hur lätt tror du det blir att få honom att äta rester (om än jättegoda!) då?? Men jag kan ju bara hålla med, den ser väldigt god ut! Hmm, vi får väl se vad det blir =)

  2. Hej, jag är inne på din hemsida flera gånger i veckan och får en massa goda tips, det ser alltid så gott ut och man blir så hungrig. Den köttfärssåsen ska jag testa någon dag.Tack för en kanon-hemsida.

    / Hälsningar från Anette Johansson..

  3. Jag vill ha min köttfärssås lite mer chunky, alltså med bitar i och tvärt emot din finkorniga. Därför blir det oftast en variant av den utländska bolognesen, med morötter, krossade tomater etc. När jag ser din sista bild blir jag dock mycket sugen på att testa din variant! Alltid kul att variera sig, för det första, och sedan ser den ju väldigt ”restaurangig” ut. Hm, typiskt…

  4. smart! älskar din blogg! jag läser den varje dag. jag brukar inte ha buljong i min köttfärssås, utan enbart tomatsås. blir det godare med buljong också?

  5. Tack för alla goda tips! Kikar in här inför min sambos 40-årskalas.
    Smart att mixa köttfärssåsen… Den är ofta så klumpig nuförtiden känns det som. Kanske brydde man sig inte när man var yngre?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..