Gratinerad krabba

Krabbsäsongen är här! Just nu finns det underbara färska krabbor i affären. Gott att äta som de är, med en sås på hovmästarsås + gräddfil + salt & socker. Men vill man ha en lite matigare rätt så passar de utmärkt att gratinera och äta med lite rostat bröd, aioli och en god sallad till.

2 port:

2 välmatade krabbor
6 champinjoner + smör att steka i
salt & socker

Gratängsås:
25 g smör
2 msk vetemjöl
2 dl gräddmjölk
1 äggula
salt & peppar
1/2 dl riven ost

Rensa krabban och skär köttet i mindre bitar. Hacka champinjonerna fint och stek dem i smör och smaksätt med salt & socker. Blanda.

Gör gratängsåsen. Smält smöret och rör ner mjölet. Tillsätt gräddmjölken och rör ordentligt. Smaksätt med salt & peppar. Ta kastrullen av plattan och rör ner äggulan och osten. Blanda försiktigt ner gratängsåsen i krabblandningen. Fyll krabbskalen med röran och gratinera i 250 C tills ytan fått fin färg.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..