Green curry kycklinggryta

I perioder är jag helt galen i green curry! Kan äta det säkert ett par veckor i sträck, men sen föräter jag mig på smaken och så går det nåt år innan jag blir sugen igen. Men då är det samma visa! Nu var det jättelänge sen jag åt det faktiskt!! Så i kväll har jag slängt i hop en gryta som jag ska nalla av i några dar nu.

1 grillad kyckling
400 g kokosmjölk, gärna extra creamy
2-3 tsk green curry paste
1-2 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 vitlöksklyfta
salt & peppar
lime
bambuskott
minimajs
sockerärtor

Bena ur kycklingen och skär den i mindre bitar. Häll kokosmjölk, vatten, buljongtärning och currypasta i en kastrull. Pressa i vitlöken och smaka av med salt & peppar. Pressa i lite lime för syrligare smak. Tillsätt kycklingen, bambuskott och minimajs och låt sjuda en stund tills allt blivit varmt. Rör till sist ner sockerärtorna. Servera grytan med jasminris till.

Vill man hellre äta den som en soppa så späd med mer vatten/buljong och servera den med en baguett och nån god färskost med smak till.

LOADING..