Äppeltårta

Äppeltider! Vi fick en hög äpplen av min mormor, och eftersom jag inte tål äpplen råa så tillagar vi dem alltid på olika sätt. I dag testade jag arlas Äppeltårta och den blev fantastiskt saftig och god! Enkel att göra och blev väldigt fin 😯

150 g smör
1 1/2 dl socker
1 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Fyllning:
2-3 äpplen
2 dl creme fraiche
1 dl socker
2 ägg

Rör smör och socker poröst. Tillsätt ägget. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten. Klicka smeten i en smord och bröad rund form med löstagbar botten. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 C, ca 10 min. Vispa under tiden ihop creme fraiche, socker och ägg. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Ta ut kakan och häll på fyllingen. Stick ner äppelklyftorna. Grädda i ytterligare 30-35 min. Låt kakan svalna. Sikta över lite florsocker och servera med en klick vispad grädde.

Tips: man kan nog med fördel smaksätta kakan lite mer genom att antingen ha i färsk vanilj i kakan eller pudra över lite kanel på äpplena.

LOADING..