Lax i krämig sweetchilisås

Lättlagade goda laxrecept gillar ni va?? Lax är ju så tacksam mat att bjuda på, till vardags som fest!!

4 port:
4 st laxfiléer portionsbitar á 150 g
3 dl grädde
2-3 msk sweet chili sås (beroende på hur starkt man vill ha det)
2 msk pressad citron
2 vitlöksklyftor
salt & peppar

Lägg laxen i en ugnsform. Rör i hop grädde, sweet chili, citron och vitlök. Smaka av med salt & peppar. Häll gräddblandningen över laxen och gratinera i 200 C, 15-20 min (tills laxen är genomkokt). Servera med jasminris och en sallad med avocado, körsbärstomater, sallad och gurka.

 1. Jag är så sugen på att testa alla dina laxrecept!!
  Men det finns en uppsjö av lax och en annan som aldrig haft lax som favorit så vill man ha den godaste!
  Så vilken ska jag köpa? jag såg i ett recept att du hade en hel bit? det vet jag inte ens om jag sett? är det i chark då kanske?
  Men har du ett ess i ärmen får du gärna hojta :))

  KRAAM

 2. Amen du är ju en klippa! jag som tagit fram laxfiléer idag och morrat över att min fiskfond är slut så jag inte kan göra min vanliga citronsås, DETTA ska jag göra!! fast med milda mat xtra 😉 En annan är ju småfet 🙂 PUSS på dig!!

 3. Jösses va gott det här var!!!! Har nyss lämnat matbordet och är mätt, nöjd och lycklig!! Supergod smak – trots att jag inte hade någon citron hemma utan fick ta lime istället!! Nästa gång kanske jag har i lite såsredning så att den blir lite fastare, men vi får se… Längtar redan till morgondagens låda!!

 4. Måste testas! Idag gjorde jag även din ”Lax i kräftsås”. Mmmmmmmm!! Hela familjen älskade den. Till och med de som i vanliga fall inte äter mjukost! Mycket enkelt och gott!!

  Tack för en superbra sida. Bara älskar dina recept (och bilder)!!!

 5. Wow!! Det här var verkligen hur gott som helst! Vi äter aldrig lax i vår familj, men det här kommer definitivt att bli en återkommande rätt! =)

 6. TACK!
  Sitter här och är helt fantasilös på maträtter. Har syrran med barn på besök några dagar och vill ju kunna bjuda på nåt roligare än……fiskbullar! Detta blir det imorgon, lax älskar vi, och jag har tröttnat på kyckling!! Tack för alla goda recept, har födelsedag på lördag så jag skall nog prova nåt smarrigt då, svårt att välja bara bland alla godsaker…!

 7. Detta blir kvällens middag – IGEN. Vi älskar alla den! och nu i mitt nya liv där jag använder fetare produkter så vet jag att den blir ännu godare! ;))

  PUSS på dig du sköna höna.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..