Chilibiffar i god sås

Gott gott gott gott gott gott GOTT!! I går var jag hem till min kompis Marcus och lagade middag och drack gott vin. Vi gjorde chilibiffar i en cremfraichesås och det blev sååå gott faktiskt! Marcus gav en stark 4:a i betyg, och jag är villig att hålla med.

4 port
500 g nötfärs
2-3 msk chilisås
2 pressade vitlöksklyftor
salt & svartpeppar
smör att steka i

2 burkar smaksatt Creme fraiche (Karljohan, timjan, citron)
1 dl vatten
1 köttbuljongtärning
salt

8 potatisar
2 palsternackor
2 morötter
olja
1 pressad vitlöksklyfta
timjan
flingsalt

Börja med rotsakerna som ska in i ugnen. Lägg ett ugnspapper på en plåt och ringla över olja & vitlök. Skär potatisen i klyftor och lägg på dem. In i ugnen ca 15 min, 225 C. Skär under tiden palsternackan och morötterna i klyftor och lägg på dem på plåten när det gått en kvart. Ringla över lite mer olja och rikligt med flingsalt och timjan. Sen ska alltihopa stå i ugnen ca 15 min till, eller tills de fått fin färg.

Blanda färsen med chilisås, vitlök och salt & peppar. Forma 8 st biffar och stek dem i smöret. Lyft upp biffarna och rör ner cremefraiche, köttbuljongtärning & vatten i stekskyn. Smaka av med salt. Lägg i biffarna och låt dem puttra ett par minuter.

Servera gärna ett gott rödvin till!


Hemma hos Marcus får man använda det (lilla) man hittar, röra i hop färsen i en hink gick utmärkt 😆

LOADING..