Oreganokyckling

Gjorde en djupdykning i receptlådan i går och till middag testade vi detta som jag klippt ur en Buffétidning för några år sedan. Det fick nämligen så bra betyg av testlagarna, trots att det inte låter så mkt för världen, så jag var tvungen att testa. Och det blev jättegott! Perfekt vardagsmat. Sambon sa att han skulle kunna dricka såsen, och det får man väl kalla bra betyg? ( Vi är såsälskare så jag utökade såsmängden i receptet, som alltid :shock:)

4 port:

4 kycklingfiléer
3 vitlöksklyftor
smör
salt & svartpeppar
4 dl matlagningsgrädde
1 1/2 hönsbuljongtärning
1/2 kruka färsk oregano
2 msk balsamvinäger

Skär varje kycklingfilé i 3 bitar på längden. Bryn kycklingen runt om i smör i en stekpanna, salta och peppra. Blanda grädde, buljongtärning, hackad oregano och balsamvinäger i en kastrull eller gryta. Lägg i kycklingen och pressa i vitlöken. Låt allt koka under lock ca 5 minuter tills kycklingen är färdig.

Servera med tex ugnsbakade potatisklyftor och morötter.

0

0 reaktioner på “Oreganokyckling”

 • Lisa skriver:

  Provade detta i går. Hade ingen oregano hemma så jag körde torkad dragon. Mmmm, bearnaisesås sade min 4-åring när han smakade :-). Smakade såklart lite åt det hållet pga dragonen och balsamicon – jättegott!! Jag kör ganska fettsnål mat under veckorna så jag använde Mildas 4% grädde (Mat Extra). Tack för receptet!

 • ida skriver:

  Alltså, era såser ser alltid så himla goda ut! Härlig färg och man kan riktigt känna hur gott den måste smaka. Jag är också såsälskare (fast för tillfället älskar jag nästan ingen mat alls…) och det här receptet ska jag spara!

 • Camilla K skriver:

  Det här måste jag prova i helgen! Tack för tipset…IGEN! Kram C

 • Sussie skriver:

  Provade den här när den var med i Buffé, helt OK men tyvärr blev den ingen favorit hos resterande i familjen…. men undrar om jag inte ska ta och försöka en gång till….

 • Caroline skriver:

  Den här är en älsklingsrätt hemma hos oss, just för att den är snabb och enkel men otrooooligt god. Precis som någon skrivit här ovanför så brukar jag reda av såsen lite så det blir lite matigare. Mumma!

 • Cindy skriver:

  Den här rätten har jag gjort ett antal gånger å den är verkligen god. Jag brukar göra ”grytbitar” av kycklingen istället och ha kokt potatis till.

 • Lina skriver:

  Älskar lätta vardagsrecept! Ska testa detta någon dag…

 • Unga Morsan skriver:

  Ser jättegott ut! Ska testa att laga det på fredag. :)

 • Lisa skriver:

  Ja det är verkligen jättegott! Jag har även testat att göra det med kassler i stället för kyckling (fast då med köttbuljong). Väldigt gott det med!!
  Våran familj är ”tjocksås” älskare så jag brukar reda av den lite.

 • Cissi skriver:

  Yammi!

 • Liz skriver:

  Perfekt vardagskäk som sagt :D ..låter riktigt gott!!

 • Helen skriver:

  MÅSTE testas. Bra med mat som inte tar så lång tid mitt iveckan :)

Lämna gärna några rader efter er! ♥

Instagram - @matplatsen