Fläskfiléspett med krämig morotspasta

Grävde lite till i receptsamlingen och sambon fick välja middag. Det blev detta! Receptet är från ett sånt där kort man kan ta på Ica ni vet? Nyckelhålsmärkt dessutom, det ni! 😆 Och resultatet? JÄTTEGOTT! Smakade sommar och kändes lite festligt så här en kall höstvardag.

4 port:

500 g fläskfilé
1 zucchini
1 röd paprika
2 msk olja
3 msk soja
1/2 tsk salt
1 msk flytande honung
1 krm peppar
ca 250 g pasta penne
3 morötter
2 dl lättcrème fraiche (smaksatt med paprika och chili)

Putsa och skär fläskfilén i skivor. Skär zucchini och paprika i bitar. Blanda soja, olja, honung, salt & peppar till en marinad och lägg ner allt i den. Trä sen upp filé, zucchini och paprika växelvis på grillspett. Grilla spetten mitt i ugnen i 250°C, ca 12 minuter, vänd en gång under tiden.

Koka pastan enligt förpackningens anvisning. Skala och skär morötterna i skivor, lite på snedden. Låt morötterna koka med pastan när ca 4 minuter återstår av koktiden. Låt pasta och morötter rinna av och blanda ner crème fraichen.

Servera de nygrillade spetten med den krämiga pastan till samt sallad.

Tips: Bra rätt att göra till många! Bara dubbla eller tredubbla receptet.

LOADING..