Kyckling i fraiche med smak av kantareller och konjak

En enkel och snabblagad vardagsrätt blev det här. Smaksatt cremefraiche eller grädde använder jag rätt ofta, men tröttnar lätt på smaken. Men nu finns det ju så många olika på marknaden!! Hittade denna från Milko med smak av kantareller och konjak. Gjorde en snabb kycklingrätt:

4-6 port:
4 kycklingfiléer
2 schalottenlökar
2 burkar Milko Creme Fraiche – kantarell & konjak
salt & peppar
smör att steka i

Hacka schalottenlöken fint och fräs den hastigti smöret. Skär kycklingen i små bitar och låt dem fräsa med så de får fin färg runt om. Tillsätt fraichen och låt puttra en stund så kycklingen blir helt färdig. Smaka av med salt och peppar.

Vi åt den med ris till men jag tror det blir lika gott med pasta!!

 1. MMMM. det lät smarrigt, men det tar nog tid innan vi får ner det till lund, kommer jaga produkten, super gott att ha krasse till cognacsmak, tips från ett av dina vv-recept köttgryta….Ha det bäst….

 2. Amen jag gick in här för att kommentera maten så glömde jag det haha. Synd det är kantarellsmak i… är inte så himla förtjust i svampsmaken… men cognac lät spännande. Men sambon hade gillat det iaf så ska kolla om vi oxå fått den här nere i södern (Malmö) så har man en snabb middag ju 🙂

 3. Det såg supersmarrigt ut!
  Fick provsmaka en kyckling”gryta” i affären med den creme fraichen i samma serie som smakar soltorkade tomater och fetaost. Den var jättegod! Tror att de hade grillad kyckling, paprika, majs , creme fraiche och ev något mer i. Snabbt och enkelt!

 4. Kantarell och konjak, har aldrig sett den creme fraichen förut, vilka butiker har den? Måste jag testa, älskar kantareller=) Man kanske kan göra nån god sås på den också om man blandar med matlagningsgrädde eller nåt? Får kolla efter den i morgon för nu blev jag sugen, haha. Tack för tipset!

 5. Denna har jag inte testat någon gång men den tilltalar mig verkligen. Måste skriva upp den genast på min lista. Välkommen till min blögg där du just nu kan vinna en bok om Julgodis. Ha det gott.//Solan

 6. Åh det där lät ju hur gott som helst, och precis så enkelt som jag vill ha det! Synd att jag är laktosintolerant, finns ju så himla många olika spännande cf:ar. Men tur att det finns laktaskapslar 🙂

 7. Hej hej!
  Jag tycker din blogg är helt underbar, så bra när man ska laga middag på fre och lördagkvällarna :=).
  Underbart goda recept och drinkar.

  Jag undrar vad du jobbar med? Om det är relaterat till ditt matintresse?
  Hur kom det sig att du började blogg om mat? Är detta en blogg som sponsras eller gör du detta mest för nöjes skull?

  Iallafall är detta den bästa matbloggen jag vet!

  Önskar dig all lycka i framtiden så väl med familj, vänner, blogg och jobb :=)!

 8. Skånemejerier har CF med samma smak så det finnns även för oss i söder. Så detta blir det i morgon
  Tack för en underbar inspirationssida

 9. Vi provade detta till middag häromdagen, och MY GOD så gott det var! Matlådan dagen därpå var nästan ännu bättre eftersom smakerna hunnit mogna till. Tack för tipset, detta blir en vardagsfavorit hos oss. Snabbt och enkelt, precis som det ska vara! Kram!

 10. Jag gjorde en ”gryta” på Creme Fraiche; Saffran & Tomat.
  var först lite skeptisk, med tanke på att saffran har en söt ton i sig, men jag fräste upp lite pärlchampinjoner, samt gul coh röd paprika och purjolök och lade in en ungsfast form, sedan brynte jag kycklingfilé, innerfilér och rörde om allt. Grönsaker, kyckling och cremefraichen och kryddade med salt, citronpeppar, peppar och liiite chili krydda och en klick vanlig creme fraiche för att dryga ut och jämna till smakerna. In i ugnen i 20-30 min med folie. servera med fjärilspasta.

  DET var nog det godaste jag har ätit på länge. Jag blev jättenöjd och jätteförvånad.
  Inte jätte mycket saffrans smak, påminde lite om kreolsk gryta. Verkligen en höjdare. Blev inspirerad av detta receptet och din korvgryta med pasta kryddan =)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..