Rocky road julgodis

Det här är något av det GODASTE jag ätit. Ever!!! Ursprungsreceptet är Leilas men jag har bytt ut jordnötter (eftersom Micke är allergisk) mot cashewnötter och tagit vanlig choklad i stället för mörk 70% eftersom jag tycker mörk choklad blir lite väl mastigt.

Bästa julgodiset i år!

600 g choklad (jag använde Fazers vanliga blå)
2 påsar dumlekola
2 nävar mini marshmallows (alt stora som klippes i mindre bitar)
3 dl salta cashewnötter (obs de ska vara SALTA, inte osaltade)
1 dl skalade pistagenötter

Smält chokladen på låg värme i vattenbad (i en skål över kokande vatten).

Blanda samtliga ingredienser.

Fyll smeten i en liten plåt eller form (gärna klädd med bakplåtspapper) och låt stelna i kylskåp.

När kakan har stelnat, skär upp den i lagom stora bitar.

1

16 reaktioner på “Rocky road julgodis”

 • Lillsnörpa skriver:

  Ååååååå vad gott!

 • Matilda skriver:

  Gjorde denna också till jul, men med ljus choklad och jordnötter. Kommer definitivt göra det igen och igen och igen :)

 • Marie skriver:

  Åh det ser så smarrigt ut. Jag har en dum fråga…..ska man alltså smälta både mjölk- alternativt mörk choklad samt Dumle kolorna i vattenbad??
  /Marie

  Victoria: nej bara chokladen! sen blandar du den med resten av ingredienserna!

 • Karin skriver:

  Nu har jag gjort Rocky Road 3 gånger. Första gången följde jag receptet och använde mörk choklad, andra gången blandade jag mjölkchoklad och mörk choklad och nu sista gången bara mjölkchoklad. Tyckte att de två första gångerna var mest lyckade för med bara mjölkchoklad blev det alldeles för sött för min smak. (Intresseklubben kan alltså notera… :-) ).

 • Linda skriver:

  Såååå goda!!! Tänkte göra dessa förra året men det blev inte av, men har gjort dem nu o då med mjölkchoklad som är min favorit. Detta är helt klart det bästa julgodis jag någonsin gjort!!! Ska göra småpåsar att ge bort i jul tänkte jag. God Jul till er!!

 • Marie skriver:

  Rocky Road är sååå gott. Gjorde detta godis förra året efter ha sett det på Leilas program. Succe och svindlande åtgång! Även gjort det i år, men redan slut, vet inte om jag vågar göra mera, med risk för att vi äter ihjäl oss :)

 • Mamma Melissa skriver:

  Vad härliga de ser ut! Det finns ju fotobloggar, receptbloggar, musikbloggar… men varför inga doftbloggar? Hade kommit väl till pass… vill sniffa lite på de där… ;.) Gissar att det doftar lite lätt mums!

 • Liz skriver:

  Dessa har jag tänkt baka flera gånger men eftersom Jesper är nötallergiker så blir det inte av :( ..hade dock varit riktigt trevligt att smaka på dessa godbitar :D

  KRam

 • Veronica skriver:

  Den har jag i kylen också – har provsmakat flera ggr redan ;-)

 • Caroline skriver:

  Jag har bara testat med 70% mörk choklad och det var verkligen INTE gott. Blä! Har fått höra att det ska bli mums med mjölkchoklad så jag får testa det :-)

 • Annica skriver:

  Åh det där har jag också testat! Underbart gott. Jag använder inte heller mörk 70 % utan vanlig mörk blockchoklad.

 • Cat skriver:

  Jag tycker Rocky Road med kondenserad mjölk är godareoch mer amerikanskt men jag håller helt med om att nötterna skall vara salta, är urgott!!!
  Brukar ta pistagenötter i saffransbiscottin också.
  Kram

 • Niklas skriver:

  Ser mycket gott ut. Har aldrig varit så förtjust i hemmagjort godis, men detta ser väldigt gott ut faktist.

 • Cokoris skriver:

  Gjorde dem i fjol och den gjorde stor succe överallt, det blev så mkt att jag tog med hem lite till folk jag hälsade på som gå-bort present… :-) tog inga pistagenötter, och tog marabous vanliga mörkchoklad istället för 70% och en påse dumlekola, gick bra ändå och det blev så mkt!! m,en gooott… tänkte göra det i år också men har inte hunnit än.

 • Karin skriver:

  :-) Mums säger vi!

Lämna gärna några rader efter er! ♥

Instagram - @matplatsen