Favoritbakelse!!

Min absoluta favoritbakelse är Bananbakelse! Det råkar inte vara någon som sitter på ett recept? :yum:


Lite lustig RUND variant som jag sprang på ute på mariebergs köpcentrum i dag.

Vad har ni för favoriter??

0

0 reaktioner på “Favoritbakelse!!”

 • Natalie skriver:

  Budapestrulle är min stora favvo gärna med blandat hallon o mandarinklyftor.

  i andra hand Napoleon, sen bananbakelse..:-)

  Mm sugen på fika blev jag..dax att göra en kanna te och hugga in i russinkakorna jag gjort efter ditt recept idag..:-)

 • Eric skriver:

  Hej där!
  Riktigt snygg matblogg till att börja med!
  Som gammal praktikant på ett av Örebros anrika gamla bagerier Smörkransen kan jag avslöja att själva ”skalet” är vanlig Petit-chouxgräddad deg medans dess att fyllningen är grädde blandad med bananarom. Fusk tyvärr!
  Däremot går det br att blanda i en och annan övermogen mosad banan i vanlig vispgrädde för att få en ungerfärlig lik smakeffekt.

  Lycka till med baket! :smile:

  //Eric

 • Anna skriver:

  Bananbakelse har jag inget recept på. Men det borde vara liknande recept som finns på ” grodorna ” däremot har jag recept på en bananstubbe. Det finns i sju sorters kakor.

  Mina favoriter är: Sara Behrnad beskvi, danskt winerbröd
  ( urfärskt och med mkt glurr i ), vaniljhjärta, Cheescake, napoleonbakelse ( Givet med hallonsylt i, här har uppe gör en del konditorier napoleonbakelserna med någon äcklig äppelgegga i ).

  // Anna

 • jenny skriver:

  Budapest!!! oh my god…..

 • Lotta skriver:

  Åh, det är även min favvo bakelse, bananbakelse alltså. Ibland överraskar sambon mig med att komma hem med denna underbart goda bakelse =) MVH/Lotta

 • Ludmila skriver:

  Favoritbakelse? Hm… jag äter nästan aldrig sådana numera. Om jag är på cafe, så väljer jag något med choklad i, det som ser smarrigast för tillfället. Men när jag bodde i Ryssland, så gillade jag Napoleon, smördegsstrutar med kräm av vispade äggvitor och florsocker och potatis-bakelse (Här är en rysk variant av potatisbakelser: smulor av sockerkaka blanda med smörkräm, kakao, likör och forma som potatisar, rulla i kakao)

 • Jessica skriver:

  Detta är också min favorit! Slinker alltid ner när jag är på Citygross från deras egna bageri :) Min syster är konditor så när jag vi bodde hemma så bakade hon alltid en sån krans på min födelsedag (enbart till mej :))) hihi
  Har själv bra gjort efter det i sju sorteras kakor tyvärr..

  KRAM

 • Karin skriver:

  Bananbakelse har jag aldrig hört talas om eller sett. Konstigt va?

 • Anna skriver:

  Det är sällan jag äter bakelser men om jag gör det så brukar jag ta Napoleon- eller Budapestbakelse. De två är mina absoluta favoriter.

 • Anna skriver:

  När jag jobbade på konditori använde vi avlånga petit chouxer som vi skar itu, fyllde med vaniljkräm smaksatt med banan och sedan grädde.

  Skulle kunna tänka mig att prova att smälta skumbananer och vispa ner i vaniljkrämen, fungerar ju när man gör bananfudge!

 • Filibabba skriver:

  hHHhahahahha, vilken rolig bakelse :D

 • ida skriver:

  Ah, jag är en riktig prinsessa och väljer alltid, alltid prinsessbakelse när jag är på kafé! Fast Napoleonbakelse är också god. Däremot är jag lite blä på banan i bakverk – förutom i banankaka – det smakar lite tråk tycker jag. :D

 • Stella skriver:

  Har aldrig sett! Men den ser god ut! :)

 • Matilda skriver:

  Den där såg ju inte dum ut…

  min favvo är annars sån där med hallon och gelé eller en Tjillevipp

 • Martina skriver:

  Äter aldrig bakelser men Vet att napoleon är gott!

 • Fridas kök skriver:

  En budapestrulle eller prinsessbakelse går alltid ner! :wink:

 • Sanne skriver:

  Jag har aldrig smakat bananbakelse förut men den där ser riktigt smarrig ut. :D
  Mina favoriter är nog budapest och.. jag måste nog säga kladdkaka med vispad grädde till! Mumma!

 • Cat skriver:

  Vi är nog flera som vill se recepet skulle jag tro ;O) så skriv det gärna här, ser jättegod ut.

 • Annika skriver:

  Japp receptet har jag :) vill du ha det mailat?

 • Camilla K skriver:

  Även jag har bananbakelsen som min klara favorit. Jag har flera gånger bakat vanliga Petit chouxer på mix (men det är klart att det ännu bättre att göra egen deg) och fylla med mosad banan och vispgrädde. Lite florsockerglasyr och ringla lite choklad på toppen. Det blir kanonbra tycker jag.

 • Lina skriver:

  Bananbakelse är gudomligt men min favorit är Napoleon! Fast får jag välja helt fritt så finns det inget som går upp emot en bit blåbärsrulle… aaahhhh! :yum:

 • Margitha skriver:

  swartsvall Tror inte att det stavas så och bananbakelse är ok det med *ler*

 • Cindy skriver:

  Ser smarrigt ut! På vilket fik hittade du den? Tycker Marieberg har varit dåligt på just fika men det kanske har ändrats efter renoveringen.

  Ja nu finns det faktiskt flera nya fik som verkar lovande! Denna hittade jag på fiket/restaurangen nere vid stora entrén (inte den åt coop-hållet utan den andra). Minns tyvärr inte vad det hette på rak arm.

 • donnasandra skriver:

  Potatisbakelse! Har faktiskt aldrig testat bananbakelse men en vän åt alltid sådana förr :-)

Lämna gärna några rader efter er! ♥

Instagram - @matplatsen