Favoritbakelse!!

Min absoluta favoritbakelse är Bananbakelse! Det råkar inte vara någon som sitter på ett recept? :yum:


Lite lustig RUND variant som jag sprang på ute på mariebergs köpcentrum i dag.

Vad har ni för favoriter??

 1. Ser smarrigt ut! På vilket fik hittade du den? Tycker Marieberg har varit dåligt på just fika men det kanske har ändrats efter renoveringen.

  Ja nu finns det faktiskt flera nya fik som verkar lovande! Denna hittade jag på fiket/restaurangen nere vid stora entrén (inte den åt coop-hållet utan den andra). Minns tyvärr inte vad det hette på rak arm.

 2. Bananbakelse är gudomligt men min favorit är Napoleon! Fast får jag välja helt fritt så finns det inget som går upp emot en bit blåbärsrulle… aaahhhh! :yum:

 3. Även jag har bananbakelsen som min klara favorit. Jag har flera gånger bakat vanliga Petit chouxer på mix (men det är klart att det ännu bättre att göra egen deg) och fylla med mosad banan och vispgrädde. Lite florsockerglasyr och ringla lite choklad på toppen. Det blir kanonbra tycker jag.

 4. Jag har aldrig smakat bananbakelse förut men den där ser riktigt smarrig ut. 😀
  Mina favoriter är nog budapest och.. jag måste nog säga kladdkaka med vispad grädde till! Mumma!

 5. Ah, jag är en riktig prinsessa och väljer alltid, alltid prinsessbakelse när jag är på kafé! Fast Napoleonbakelse är också god. Däremot är jag lite blä på banan i bakverk – förutom i banankaka – det smakar lite tråk tycker jag. 😀

 6. När jag jobbade på konditori använde vi avlånga petit chouxer som vi skar itu, fyllde med vaniljkräm smaksatt med banan och sedan grädde.

  Skulle kunna tänka mig att prova att smälta skumbananer och vispa ner i vaniljkrämen, fungerar ju när man gör bananfudge!

 7. Det är sällan jag äter bakelser men om jag gör det så brukar jag ta Napoleon- eller Budapestbakelse. De två är mina absoluta favoriter.

 8. Detta är också min favorit! Slinker alltid ner när jag är på Citygross från deras egna bageri 🙂 Min syster är konditor så när jag vi bodde hemma så bakade hon alltid en sån krans på min födelsedag (enbart till mej :))) hihi
  Har själv bra gjort efter det i sju sorteras kakor tyvärr..

  KRAM

 9. Favoritbakelse? Hm… jag äter nästan aldrig sådana numera. Om jag är på cafe, så väljer jag något med choklad i, det som ser smarrigast för tillfället. Men när jag bodde i Ryssland, så gillade jag Napoleon, smördegsstrutar med kräm av vispade äggvitor och florsocker och potatis-bakelse (Här är en rysk variant av potatisbakelser: smulor av sockerkaka blanda med smörkräm, kakao, likör och forma som potatisar, rulla i kakao)

 10. Åh, det är även min favvo bakelse, bananbakelse alltså. Ibland överraskar sambon mig med att komma hem med denna underbart goda bakelse =) MVH/Lotta

 11. Bananbakelse har jag inget recept på. Men det borde vara liknande recept som finns på ” grodorna ” däremot har jag recept på en bananstubbe. Det finns i sju sorters kakor.

  Mina favoriter är: Sara Behrnad beskvi, danskt winerbröd
  ( urfärskt och med mkt glurr i ), vaniljhjärta, Cheescake, napoleonbakelse ( Givet med hallonsylt i, här har uppe gör en del konditorier napoleonbakelserna med någon äcklig äppelgegga i ).

  // Anna

 12. Hej där!
  Riktigt snygg matblogg till att börja med!
  Som gammal praktikant på ett av Örebros anrika gamla bagerier Smörkransen kan jag avslöja att själva ”skalet” är vanlig Petit-chouxgräddad deg medans dess att fyllningen är grädde blandad med bananarom. Fusk tyvärr!
  Däremot går det br att blanda i en och annan övermogen mosad banan i vanlig vispgrädde för att få en ungerfärlig lik smakeffekt.

  Lycka till med baket! 🙂

  //Eric

 13. Budapestrulle är min stora favvo gärna med blandat hallon o mandarinklyftor.

  i andra hand Napoleon, sen bananbakelse..:-)

  Mm sugen på fika blev jag..dax att göra en kanna te och hugga in i russinkakorna jag gjort efter ditt recept idag..:-)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..