Kycklinggratäng på det som fanns hemma =)

Jag hade egentligen tänkt göra den här!, men hade inte alla ingredienser hemma så det fick bli en variant med det som fanns i kylen helt enkelt. Blev jättegott!!

4 port:
3 kycklingfiléer
1/2 gul lök
smör att steka i
1 zucchini
1 dl vatten + 1 köttbuljongtärning
1 msk dragon
3 dl grädde
1/2 dl chilisås
salt & peppar
riven ost

Skär kycklingen i små bitar och stek i smör så de får fin färg. Hacka löken och låt den fräsa med. Likaså zucchini i skivor. Lägg över detta i en ugnsform. Häll i 1 dl vatten i stekpannan och smula ner buljongtärningen. Tillsätt grädde, chilisås och dragon. Låt puttra en stund och smaka av med salt & peppar. Häll över såsen i gratängformen och toppa med riven ost. Gratinera i ugnen, 200 C 10-15 min tills osten fått fin färg. Servera med ris och en STOR sallad, för det blir ganska mastigt :yum:

Tips: vill man ha såsen lite tjockare så ha i lite reding, särskilt om ni använder grädde med lägre fetthalt.

LOADING..