Saftig banankaka, i repris

Det här var preciiiis vad jag behövde i dag. En stor skiva saftig banankaka med choklad och en stor klick vispad grädde. och ska sanningen fram har det blivit 3 sådana portioner.. Men det tar på krafterna att ha en magsjuk bebis här hemma vill jag lova, så det var jag värd!

Receptet finns här sen tidigare, men här kommer det i repris. Jag använde fazers blå choklad och den gjorde sig sååååå bra i!!

75 g smör
2 1/2 dl socker
2 msk mjölk
1/4 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 mogna bananer
100 g choklad
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat

Smält smöret och låt svalna. Blanda det med socker, mjölk, salt, vaniljsocker. Dela äggen och blanda i gulorna.

Mosa bananerna och blanda ner detta i smeten. Hacka chokladen. Blanda ihop mjöl, choklad och bikarbonat och vänd ner i smeten. Vispa till sist vitorna till hårt skum och vänd ner dem.

Häll blandningen i bröad form med löstagbar botten. Grädda i 30-40 minuter (beroende på ugn, känn med sticka), 175°C. Den ska vara knappt klar i mitten för att bli extra saftig. Servera kakan helt kall med en klick grädde!

 1. Den här ska jag baka med fritidsbarnen på fredag. Perfekt, när vi har både blockchoklad (kvar sen julen) och bananer i lager. Det ser väldigt gott ut måste jag säga.

 2. Banankakor blir ju så saftiga och goda och jag kan tänka mig att det blir ÄNNU bättre med choklad i också. Det har jag faktiskt aldrig provat! Hoppas din lilla minioliv kryar på sig snart!! Kram C

 3. Hm, vad du frestas 😉 Supergott! Hoppas lillan kryar på sig, magsjuka barn e inget att leka med som mamma. Man känner sej så hjälplös. Kram kram

 4. Ojojojoj, banankaka -mumma!
  Känner med dig när det gäller magsjuka å små kids… Hade själv en knodd förra veckan som visade sig vara magsjuk och se- både mamma & pappa låg däckade heeela helgen.. Puh!
  kram å tack för en fin blog

 5. Jag kan intyga att den här är jättegod!! Jag inte har provat den med Fazers blå utan någon vanlig mörk (spansk?) choklad.
  Soliga hälsningar från Teneriffa

 6. Jag kan intyga att den här är jättegod!! Jag inte har provat den med Fazers blå utan någon vanlig mörk (spansk?) choklad.
  Soliga hälsningar från Teneriffa

 7. Jag har ett liknande recept hemma, dock utan choklad och med hackade valnötter i istället. Den är också mycket god!

 8. Hur är detta möjligt? Bakade precis likadan kaka igår kväll?!? Har inte hunnit lägga in något i min blogg än. Själv dubblerade jag satsen och bakade kakan i långpanna. Jag tog 100 gram mörk choklad och 100 gram vit choklad, blev mumsigt det med. Nu måste jag sätta igång och uppdatera min blogg med bilderna 😀

 9. Åh,banankaka som är så gott redan som den är, kan ju knappast bli sämre med choklad i och lite(eller mycket) grädde till det 🙂 Hoppas Olivia snart kryar på sig och att ni håller er från att bli smittade. /Cathrin

 10. Haha som du och många andra så bakade även jag denna goda kaka häromkvällen! Supermumsigt med valnötter i, ångrar att jag inte hade i fler!

 11. Nu har jag precis tagit ut kakan ur ugnen! Ska bli spännande..
  Ska bjud på den i kväll när jag har Me&I Träff….

 12. Testade denna kaka idag o den blev underbar!! Jag är inte så förtjust i mörk choklad så jag tog mjölkchoklad istället o det blev kanon!! Tack för alla recept!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..