Cannelloni i tomatsås

Var hem till Annica på laga-middag-dricka-vin-kolla-på-Greys-Anatomi-kväll i går. Vi velade runt i affären en timma och kikade på diverse recept i receptomaten men kunde bara inte bestämma oss!! Tillslut freestylade vi till ett cannellonirecept i stället. Blev jättebra! 😎

4 port
8 färska lasagneplattor
2 burkar ricottaost
1 kruka färsk basilika
1 gul lök
200 g färska champinjoner
1/2 grillad kyckling
1 burk färdig pastatomatsås, tex med chilismak
2 dl grädde
salt & peppar
1 dl riven parmesanost

Fyllningen: Finhacka lök och champinjoner. Rensa kycklingen och skär i små bitar. Fräs detta i en stekpanna så det får lite färg. Blanda med ricottaost och basilika. Salta & peppra.

Såsen: Värm tomatsåsen och blanda ner grädden. Smaka av med salt & peppar.

Klicka sen lite fyllning på varje lasagenplatta och rulla i hop till en rulle. Häll lite sås i botten på en stor gratängform och lägg alla rullarna på. Häll resten av såsen över rullarna och toppa med riven parmesanost. In i ugnen 200 C ca 20-30 min. Servera med en god sallad. Och ett glas vin 😉

Tips: Det blir inte så mkt sås eftersom den liksom kokar in en del i pastan så man kan gärna göra större sats sås om man vill. Och kanske smaksätta med lite vitlök eller mer chili! Och vill man ha en vegetarisk rätt så utesluter man bara kycklingen.

LOADING..