Mello-lördag!

I kväll är det Melodifestival del 3, om ni missat det ;-). Jag är redan i gång och förbereder inför kvällens 3-rätters. Vad äter ni i kväll??????


Till desserten..

 1. Det blir en överraskning, vi är bortbjudna ikväll.
  Igår testade jag pajen med ”varmrökt lax”. Men jag hittade ingen varmrökt så jag tog kallrökt. Det gick lika bra, den blev riktigt god.

 2. Igår åt vi polsk tomatsoppa som min sambos mamma gör. Zupa Pomidorowa! (Pomidor = Tomat på polska) Om ni nånsin åker till Polen så lova mig att du testar denna soppa! Den är röd och HELT UNDERBART HIMMELSK!!! Jag är egentligen ingen soppmänniska men denna… ja, jag vet inte vad jag ska säga… MUMS :yum: 🙂

 3. Glömde ju säga att den är rätt matig då det både är morot, pasta och kyckling i. Men det kan variera mellan vem som gör det har jag hört. Men matig och GOD och man blir SÅ mätt!!

 4. Vi ska äta fläskfilérullader, rödvinssås och din supergoda potatisgratäng. Den som man kokar potatisen i mjölk och grädde du vet! 🙂 Ha en mysig mellokväll..det ska vi ha!

 5. Här blir det Stifado med kyftpotatisar samt greksallad och tzatziki, till dessert blir det blåbärspaj med vaniljsås!!

 6. Det ska gå snabbt med maten ikväll så det blir pasta carbonara och faktiskt en efterrätt, tårta med hallon och mörk choklad som jag slängde ihop imorse.

 7. Ikväll blir det helstekt fläskfilé supergod favoritsås från ”Jensens Böfhus” och klyftpotatis…inge dessert bestämd

 8. Jag har precis bakat en sats med lyxiga kanelbullsknyten, se recept på min blogg..var med mandelmassfyllning och vaniljkräm! Det var jag, mina två barn(6 och 9 år) och så passade jag en liten kille på snart 2 år, så det var livat värre och mkt mjöligt..haha! Men goda blev bullarna!
  Ikväll ska vi till svärföräldrarna och äta kålpudding…så ingen lyxig middag till mellon, men gott iaf. Sen blir det godis och snax framför tv-n istället. Vem går vidare ikväll tro..ett bra startfält ser det ut som! Barnen hejar på Måns Zelemerlöv och BWO!
  Hoppas eran mello-kväll blir lyckad iaf!
  KRAM
  Birgitta fr Hörby i det vinterklädda Skåne

 9. Vi håller för fullt på med att exprimentera med filodegsknyten…svärmor har införskaffat så vi får väl se hur det blir i slutändan, har fyllt dem med getost och soltorkade tomater. Det får bli en liten förrätt tillsammans med melon inrullad i skinka.
  Men den egentliga maten blir örtbakad kyckling med ugnspotatis, såååå gott. Har tidigare lagt in det receptet här på din sida under ”Favoritrecept”.

  Sedan blir det smågodis i soffan framför Melodifestivalen. Lööödaaasmyyys som 3-åringen sade 😀

 10. Jag blev så sugen på tacos när jag läste din uppdatering häromdagen. Eller rättare sagt Burritos. Så det får det bli ikväll 🙂

 11. Vi ska äta potatisgratäng, entrecote och någon god sås. Till efterrätt blir det kladdkaka 🙂 Och så chips och dipp till Melodifestivalen.

  Hoppas alla får en trevlig lördagskväll 🙂

 12. Jag ”slängde” ihop kyckling med parmaskinka och balsamsås. Till det färsk tagliatelle, ruccola. körsbärstomater. rostade pinjenötter och färskriven parmesanost. Till efterrätt blev det tryffelkaka med grädde. Så nu ligger man här i soffan och bara jäser…

 13. Nämen nu får du ursäkta mig… fick för mig att detta var publicerat den 20 och inte 21:a *hmm* Nåja, då antar jag väl att det kommer upp imorgon nångång då kanske… ska nog gå och lägga mig nu känns det som 🙂

 14. Vi stekte fläskfilé i bitar tillsammans med champinjoner. Sedan över med skånemejeriets creme fraiche smaksatt med kantareller och congac. Klyftpotatis och sallad till. MUMS!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..