Avokadosoppa

Det här var såååå enkelt att göra. Såg på favoritprogrammet Halv åtta hos mig häromdan då en gäst bjöd på avokadosoppa. Ser ni på det förresten?? Hur kul som helst!! Iallafall, blev inspirerad av det och testade en liknande variant. I min avokadosoppa hade jag följande:

4 port:
3 avokador, mogna!
1 liter grönsaksbuljong
1 dl grädde
salt
creme fraiche
räkor
stenbitsrom eller röd kaviar

Koka upp 1 liter vatten och tillsätt buljongtärningar, låt svalna något. Kärna ur avokadon och mosa lätt i en bunke. Tillsätt ungefär hälften av buljongen och kör runt med en stavmixer så det blir slätt. Tillsätt resten av buljongen. Häll ner allt i kastrullen igen, tillsätt grädden och värm på soppan så den blir ljummen. Smaka av med salt. Häll upp i skålar och klicka i lite cremfraiche, lägg i en näve räkor och toppa med rom/kaviar.

 1. Hur smakade den?
  Blir det mycket avocadosmak, blir konsistensen som avocado el mer soppa, +(hur knäppt det låter men du förstår kanske hur jag menar när jag knappt gör det själv)

  Mmm ser så gott ut, tänkte göra denna med lite torkade parmachips till dekorering, tror jag blir gott med lite salt + snyggt.

  Det smakar inte mkt avokado, och blir som en soppa. Len och mumsig, testa!!

 2. Jag missar inte ett avsnitt! Jättekul är det men vilken surtant som var med förra veckan, tyskan du vet? Men han ”lookalikeMartinBWO” var ju hur sööööt som helst 😉 Tänk han med lite smör på, hehe.

  Har aldrig provat avacadosoppa, så det ska bli intressant! Tänkte prova Pernillas lax nästa vecka, lät ju löjligt enkelt och gott! SLURP!

  Kram kram

 3. Jag tittar ofta på programmet..Tycker att det är jätte kul.. Fast sur tanten var ingen höjdare ..Men tycker att det skulle vara kul med bara ”vegmat” någon vecka. Nog för att jag äter allt men det vore kul om dom alla är veggare..

  Nu ska jag återgå till dina recept..

  🙂 Kram o hej

 4. Jag brukar se halv 8 hos mig för det mesta.

  Tycker också att du ska ställa upp i programmet 🙂

  Vi ska nog bjuda svärföräldrarna på Avokadosoppan i helgen.

  Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..