Kladdig kladdkaka med godsaker i!!

Varning alla gottesugna, det här var rena drömmen!!!!! Ahhhhhhh. :yum: Kladdig kladdkaka med krämig kola i olika smaker. Blir inte godare än så här. :cool:

Gjorde min vanliga kladdkaka men la till Dumle. (Kladdkakan har fått ganska bra betyg här tidigare 😉 )

100 g smör
2 ägg
3 dl socker
1 1/2 dl mjöl
1 dl kakao
1/2 tsk salt
1/2 påse Dumlekolor, gärna Dumle Stars ( som har olika smaker, vanlig dumlekola, chokladkola och fudge)

Smält smöret. Blanda socker, salt, mjöl och kakao. Rör ner smöret och tillsätt sedan äggen. Rör ordentligt så det blir en jämn smet. Smöra och bröa en form med avtagbar botten. Sätt gärna ett bakplåtspapper i botten så är det ännu enklare att få kakan att lossna sen. Skär dumlekolorna mitt i tu och rör ner i smeten. Häll över allt i formen.

Ställ in kakan mitt i ugnen, 175 C ca 20-30 min. Den ska vara KLADDIG när den är klar. Servera den sen ljummen (då blir kolan lite rinnande och seg) eller kylskåpskall.

 1. Kanske jag som är blind, men ska man bara blanda i kolorna
  hela i smeten, eller??
  Såg ju sååå smarrigt ut så den här måste man ju bara göra.

 2. Hej!
  Den låter sjuuukt god, jag älskar kladdkakor!! Måste till affären och shoppa de där dumle stjärnorna. De måste ju med vara sjuukt goda! Jag har recept på en jättegod kladdkaka med polkagris på min matblogg om man gillar mintsmak!! Har precis gjort ett lass superenkla skinkpiroger på en jätte bra deg. Kolla gärna in på min sida efter bild och recept!
  Ha en trevlig dag och hoppas ni snart få ert hus!!
  KRAMAR
  Birgitta i Hörby
  Idag skiner solen och man vill så mkt nu med bakning, heminredning mm! Tyvärr höll jag på att säga, så studerar jag just nu och det blir mkt sitta i inne i skolan. Hoppas du får njuta av våren med din söta dotter och man!!=)

 3. Så perfekt! Nu vet jag vad jag ska baka till Klasses födelsedag! Jag tror jag måste gå och köpa mig en dumlepåse så länge bara…Mmmmmm

  Kram på dig!!

 4. Men gaaaaah! Det här MÅSTE jag testa! Har spanat efter Dumle Stars länge men hittar dem ingenstans… 🙁 Nåväl, det får bli vanliga Dumle i stället. Tack för att du delar med dig av alla underbara recept!

 5. Åh va gott!! Du e verkligen min allra största inspirationskälla!! Kikar in här varje dag=) Tack så mycket för alla recept!

 6. Gumman, fattar du att det borde vara OLAGLIGT att lägga ut sådana smarriga bilder? Men jag är tacksam att du vill vara en liten ”buse” 😉 Skriver ut den omedelbums =)

  Kram kram goding!

 7. Här kommer ett annat gott recept:

  Banan o dajmkaka

  2 ägg
  150 g smält smör
  2 dl socker
  3 dl mjöl
  0.5 dl mjölk
  2 tsk vaniljsocker
  2 tsk bakpulver
  2 grovrivna bananer
  1 krossat pkt dubbeldajm
  Ugn:175*
  Smörj och bröa en sockerkaksform. Vispa ägg och socker. Vänd i de torra ingredienserna, mjölk, smör, bananerna och dajmet. Vänd ihop väl och häll i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40-45 minuter. Om man vill kan man genast grovriva 100 g mjölkchoklad över och garnera med bananskivor. Servera den snarast med vispad grädde då! Annars är den god skivad till kaffet. Kan frysas!

 8. Jisses amalia, din suveräna kladdkaka med syndigt goda dumlekolor. Perfekt till mammagänget som kommer i morgon. MVH/Lotta

 9. Bjöd på denna godbit igår nrä ja hade tjejkväll med Melodifestivalen på TV då 🙂 Jätteuppskattad! Jag och sambon åt precis resten till efterrätt! Det är nog faktiskt den godaste kladdkakan jag ätit och jag har provat en del 😛 Tack!

 10. Hittade inga Dumle Stars (finns inte i min butik) men gjorde den på Dumle Bites istället. Blev fantastiskt god!!!

 11. Jag gjorde denna kladdkakan förra helgen, herregud vad god den var! Fast vi tog vanlig Dumle (stars-varianten har antagligen inte kommit till min lilla stad) istället, men det blev jättegott det med. Kanske att den var inne lite för länge, för den var inte alls lika kladdig som på dina fina bilder. Sambons utlåtande: ”Detta är det enda kladdkakan vi kommer baka framöver, släng vårt gamla recept!”. Han tyckte den var mycket god alltså. 😀

 12. Hej,

  Jag är usel på att baka så jag kommer nog misslyckas med detta bakverk som ser gudomlig ut men jag undrar ifall du använder en varmluftsugn? Tänkte på temperaturen så att min kladdkaka inte blir torr.

 13. Hej!

  Jag gjorde precis den här kladdkakan till min käre far som fyller år. Jag älskar verkligen Dumle så förväntningarna var höga, och jag blev verkligen inte besviken!

  Tog mig friheten att låna dina bilder (min egen kamera blev kvar på gårdagens förfest) och länkade förstås till den här sidan. Om du vill att jag ska ta bort dem är det bara att säga till isåfall.

  Tack för en kanonblogg! 🙂

 14. Den var god den här kladdkakan men ännu har jag inte stött på något recept som slår den här:

  😆 Du som gillar kladdkakor har säkert redan receptet på den här men man vet ju aldrig…. 😛 Den kommer ifrån boken ”Kladdkakor” och får alla att smälta!!
  Den ska helst tillagas kvällen före servering men blir ännu godare av att få stå och mogna lite till.
  Jag lovar att den smälter i munnen på dig!!! 😆

  KONFEKTKAKA
  200 g smör eller margarin
  200 g mörk blockchoklad
  4 ägg
  2 dl strösocker
  2 ½ dk vetemjöl
  1 tsk bakpulver

  Smörj och bröa en form med löstagbara kant, ca 21 cm i diameter. Smält smöret i en kastrull på svag värme. Bryt ner blockchokladen och dra kastrullen från värmen. Rör om då och då tills chokladen smält helt.
  Vispa ägg och socker pösigt och rör försiktigt ner chokladsmeten. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner det i smeten, försök att få bort eventuella klumpar.
  Häll smeten i formen och grädda i drygt 12 min, 225 grader. Förvara kallt.
  Servera med vispad grädde.

 15. YES!!! Nu har jag bakat den! Den var GRYM! Så vansinnigt god! Kladdig och seg och som en dröm! Vi åt vaniljglass och färska hallon, kiwi och galiamelon till. Yammy!

 16. WOW! Jag är redan ett fan av din kladdkaka, så denna skall testas nu!! Perfekt ill en chokladälskande kille (vem brås han på tro??) 😆 som fyller fyra imorgon! TACK FÖR ALLA GODA RECEPT!!

 17. Av någon anledning så lade sig min Dumle i botten på kakan och inte i som jag hade hoppats på, nog för att den blev himla god ändå. Min kompis sa att det var det godaste hon ätit. 😉 Personligen tycker jag inte om ljummen kladdkaka men efter en natt i kylskapet blev den omotståndlig.

 18. Gjorde kladdig kladdkaka i helgen men fick klara mig med vanliga Dumle då Stars-varianten verkar vara svår att få tag i. Men vad gjorde det – det var en UNDERBAR godsak för en chokladälskare som mig.
  Den räckte till två gånger så det blev vaniljglass till första gången och Öländska jordgubbar och vispad grädde till omgång två.
  Tack för ett mumsigt recept!!!

 19. Bjöd mammagruppen på det här idag. Såååå gudomligt gott! Här uppe i skogarna finns inga Dumle-stjärnor, men vanlig Dumle fungerade finfint! 😀

 20. Ser ju helt suverän ut!!! Kladdkaketipset: Byt ut mjölet mot glutenfritt! Lite dyrare men det blir minimal risk för ”torr” kladdkaka!!!!!

 21. Har bakat den 2 gånger nu på en vecka, så enkel mot den jag brukar göra och riktigt, riktigt smarrig. Och att servera den lite ljummen, tack för tips. Underbar blogg du har som inspirerat mig många gånger men blev inte medlem förens nu.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..