Bea-gryta

Gjorde en kylskåpsrensning. Skar kycklingfiléer i små bitar och stekte med hackad schalottenlök. Hällde ner överbliven stekt svamp från i helgen, på med ett par dl vatten, en burk creme fraiche med Bearnaisesmak, en hönsbuljongtärning och sen var det klart. Var så sugen på rotsaker i ugn så det fick bli det till, men annars passar nog ris snäppet bättre.

Riktigt gott!

beak

 1. 😆 Oh vilken härlig middag. Man kan verkligen göra mkt gott av lite rester och hopkok! Du efterlyste ju fiskrecept för ett tag sedan och jag kom på ett till som jag brukar göra:

  500 g fiskfilé(fryst)
  salt+peppar
  1 pkt Blå Bands ostsås(gör 3 påsar enl anvisning)
  0.5 pkt fryst dill
  1 brk skivade champinjoner
  1 lite purjolök
  1 dl riven ost
  balsamvinäger+socker
  Ugn:225*

  Tina fisken och lägg i en form. Salta+peppra och baka ca 20 minuter. Gör ostsåsen och rör i dillen. Bryn avrunnen svamp och strimlad purjon gyllene med en skvätt balsamvinäger och socker. Fördela det över fisken och slå på ostsåsen. Toppa med riven ost. Gratinera ca 15-20 minuter. Servera med ris och sallad! Är ju ngt liknande din lax med parmesansås. Vill man inte äta färdig ostsås så kan man ju göra en egen bechamelsås med ost i!
  kram och tack än en gång för din fina blogg!
  KRAM

 2. Den här creme fraiche med Bearnaisesmak, jag har varit sugen att testa den ett tag. Är det Arla som gör den eller? Jag hittar den aldrig i ”mina” affärer.

 3. Hej Victoria! Vill tipsa dig om (nu när du bor i Örebro) att örtsaltet som är Pernilla W:s favoritkrydda finns att köpa på Parkhallen/Adolfsberg ”Salamoia Bolognese” tror det stavas så heter den. Jättebra o god men den är salt så man bör vara försiktig med det vanliga saltet. OM du/ni googlar på namnet så kommer den upp på bild.

 4. Själv blev min kylskåpsrensning igår följande
  Bulgur
  Hemmagrodda alfalfagroddar
  finhackade soltorkade tomater
  andra goa grönsaker ( haricots verts mfl)
  och en fetaost röra(kall sås helt enkelt) till det
  Mycket gott

 5. Kom att tänka på detta med krämiga såser o så… man behöver ju inte alltid göra redning med mjöl o vatten eftersom creme fraichen (och kanske lite grädde) gör att man får den konsistensen på såsen man önskar… (ok nästan iaf) så det e ju bra för dom som GI:ar att veta menade jag 😛

 6. Hej !
  Jag har lagat receptet du hade här på bloggen med avocado i .
  DEt var verkligen jätte gott, nu undrar jag ifall jag kan lägga ut receptet på min matblogg och skriva att det kommer ifrån dig ?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..