Chicken Korma

Det jag saknar mest i matväg från Stockholm är vår favvo-indiers Chicken Korma. Men nu har jag fått till ett recept som smakar preciiiis lika gott om inte godare!!! *happy* Det är MÅNGA ingredienser men låt er inte avskräckas, ni kommer inte bli besvikna!! Till kycklingen är det ett måste med Raita (yoghurtsås), svalt och gott till den kryddstarka rätten.

korma1

1 kg kycklingfiléer + smör eller olja att steka dem i
2 stora gula lökar
6 klyftor vitlök
2 dl mald mandel (jag använder mandelflarn som jag mixar med stavmixern)
1 dl riven färsk ingefära
1 kycklingbuljongtärning
1 dl matolja
1 tsk mald kanel
2 msk mald koriander
2 tsk gurkmeja
2 tsk mald spiskummin
2 tsk mald kardemumma
1 tsk cayennepeppar
1 dl sultanrussin
3 dl matlagningsyoghurt
1 dl grädde
2 dl kokosmjölk (ev mer att späda med)
3 msk citronsaft
3 msk socker
1 tsk salt

Skär kycklingen i bitar, ca 3 x 3 cm (inte för små!) Bryn dem runt om i stekpanna. Häll oljan i en kastrull/gryta och häll i alla torra kryddor och låt dem fräsa en stund. Hacka öken smått eller kör den i matberederare. Riv ingefäran och pressa vitlöken. Tillsätt detta i grytan.

korma2

Mal mandeln smått och häll ner den. Tillsätt grädde, yoghurt och kokosmjölk. Smula ner buljongtärningen, tillsätt citronsaft och socker. Lägg i kycklingbitarna och russin. Låt koka minst 1 timma (på medelvärme) så köttet blir mört och gött!! Smaka av med mer salt och socker, och späd med mer kokosmjölk, grädde eller vatten om det blir för tjockt..

korma3

Raita:
3 dl matlagnings yoghurt
1/2 gurka skuren i tärningar
1 tomat skuren i tärningar
2-3 krm spiskummin
1 krm mynta
salt
(vitlök)

Blanda allt och smaka av med salt och ev mer kryddor. Vill man kan man pressa i en liten vitlöksklyfta. Ställ kallt i kylen en stund.

Servera kycklingen med Raita, ris och gärna naanbröd. SÅÅ GOTT!!!

korma4
Strö gärna över lite cashewnötter vid servering!

0

35 reaktioner på “Chicken Korma”

 • Eva skriver:

  Lite konfunderad bara. Det står att yoghurten ska vara både i korman och raijtan. Vilket av det stämmer? För man ska enl receptet tillsätta yoghurten i korman men samtidigt ha 3dl i raitan.

  Tacksam för svar, trots att receptet nu är gammalt.

  • karinsg skriver:

   Eva! Det ska vara 3 dl matlagningsyoghurt i korman! Jag brukar ta turkisk yoghurt det går bra det med! Har lagat detta recept miljarders gånger och vi älskar det!

 • Anna skriver:

  Mums så gott det där lät… Kan man ersätta mald mandel med mandelmjöl tro? :)

 • Gabriella skriver:

  Hej, tack för receptet, jag gjorde korman igår, det blev väldigt bra. Men jag blev lite osäker på mandeln, är det 2 dl mald mandel, eller är det 2 dl hel mandel, som man sedan maler? Det blir ju lite mängdskillnad.

 • MAnge skriver:

  Mmmm…Chicken korma. Detta måste jag testa, äter alltid korma när jag går på indisk restaurang men har aldrig gjort det hemma.

  En fråga bara, vad är en matberederare? :wink:

 • jimpa skriver:

  Hej ! Jag ville bara komma in och säga vilken underbar sida du har .
  Jättefina bilder och rolig text. Jag lägger till dig i favoritlistan och önskar dig mycket lycka till !

  Jimpa

 • Linda skriver:

  Denna har mannen min önskat sig till middag imorgon på FarsDag!
  Tack för dina inspirerande recept!
  /Linda

 • calle skriver:

  du har glömt muskot!

 • Håkan skriver:

  :idea:

  Anna 20, Det är ju massor av indiska kryddor i??

 • Kicki skriver:

  :mrgreen:

  Precis vad jag var sugen på, det blir middagen till i kväll.

 • Anna skriver:

  det blev perket! :smile:

 • Anna skriver:

  hej hej igen nu ska jag testa receptet! Alla varor fanns på hemköp!;) Kommenterar sedamn m resultatet!

 • Anna skriver:

  Hej hej va glad man blir! :mrgreen: En sak bara,det verkar inte vara några indiska kryddor i? Smakar det ändå som chicken korma ska smaka?;)

 • Cat skriver:

  Nu har jag lagat detta, och tror du inte jag hittade DNs recept från -02 bara för jag blev så glad åt att jag hittade ditt? :grin:
  Fast det skiljde i sockermängd och yoghurt. Fast det konstiga var att nu när jag gjorde denna så blev den så grön, din ser mer gul och aptitlig ut, är ju koriandern som gör det men jag hade 2 msk bara, så är så konstigt att den blev så grön :roll:
  Kram

 • ida skriver:

  Hej! Vill tacka för ett fint recept, det räddade min dag!! Finns inget roligare än att laga god mat! Mvh Ida

 • Millan skriver:

  Ah den har maste jag prova. Vi lagar mycket indiskt och ar alltid pa jakt efter nya recept. Men jag maste saga att jag aldrig tycker det smakar likadant som det gor pa indisk resturang. Jag vet inte vad det ar …. men det gor bara inte det. Jag undrar om de har en hemlig ingrediens som de haller pa ;-). kram

 • lisa skriver:

  åhh! jag får typ ont i magen av att läsa din blogg! allt ser så otroligt gott ut. jag har testat många av dina recept och måste säga att dom smakar minst lika gott, världsklass! mums

 • Åsa skriver:

  Det måste jag testa. Ääälskar indiskt jag också så det lät mums det här tycker jag!

  Kram Åsa

 • madelene skriver:

  Detta ska testas! Korma är min absoluta favoriträtt när det kommer till indisk mat, och jag har länge letat efter bra recept utan att riktigt våga prova. Men nu så!

  Tack på förhand =)

 • Lisa skriver:

  Idag måste det vara besöksrekord va?! 1687 pers klockan 23 :grin: !
  Tack för alla underbara recept och foton!!
  Kram

 • Mitta skriver:

  Färsk koriander på indisk mat gör susen. :) Tur att man inte behöver indisk restaurang när morsan är den indiska kocken själv :) Men bra indiska reatauranger är svåra o hitta i Sverige..men din korma såg god ut.

 • Gnillib skriver:

  Så oerhört gott det ser ut! Vi gjorde en kycklingrätt med harissa efter ett recept ur Coop Mersmak igår. Jag ska lägga upp recept på min blogg vid tillfälle!

 • Malin skriver:

  Det ser ljuvligt ut! Älskar indisk mat. Jag har testat din svärmors fantasktiska kladdkakemuffins. De blev super. Hoppas att det är ok att jag skrivt receptet på min blogg… Ha en fortsatt trevlig söndagkväll!

 • Anna skriver:

  Nu kommer min man att bli överlycklig! Han älskar kyckling Korma! Är det korianderfrön man ska ha?

 • Kim skriver:

  Åh det lät mumsigt! Men hur många personer är receptet till? :razz:

 • Fridas kök skriver:

  Jag älskar korma och indisk mat överhuvudtaget!! Finns inget bra indienställe i min stad heller, så tråkigt! Denna rätten åker direkt in på kommande veckas matsedel! Längtar!! :grin:

 • Kalasgott skriver:

  Jag ÄLSKAR korma! Helt grymt gott är det!

  Tack för receptet, nu skall jag med laga min egen Korma! :-)

 • Caroline skriver:

  Åh där e den ju!! :D Denna måste jag prova. Måste bara fråga när jag ändå är igång… du har inget bra recept på den indiska rätten, Chicken Malay? ;)

  Krabbelurerna gick bra att göra i vanlig panna btw. Dom blir gooooda :P

 • Leila skriver:

  Å va gott det ser ut :D Har bara ätit Chicken Korma två gånger förut (på resturanger) men nu kan jag göra det själv. Tack så mycket för receptet! :)

 • Cizzi skriver:

  Mums vad gott det ser ut! Tror faktiskt aldrig att jag ätit Chicken Korma, men detta måste nog testas! Hur viktiga är russinen? Sambon är väldigt kinkig när det gäller ”tillagade” russin (dvs russin som inte är direkt från förpackningen).

Lämna gärna några rader efter er! ♥

Instagram - @matplatsen