Chokladbollar

Barnsligt gott!

ca 20 st
100 g smör
3 dl havregryn
1 dl socker
2 1/2 msk kakao
2 msk kallt kaffe
1 tsk vaniljsocker

garnering:
kokos
strössel

Häll alla ingredienserna i en mixer och kör till en smidig massa. Rulla små bollar och doppa hälften av dem i kokos och hälften i strössel. Låt stå kallt en stund.

bollar

Har ni några andra förslag på vad man kan garnera dem med?

 1. Gammal hederliga chokladbollar, mums… strössel det var ju en bra ide aldrig tänkt på det , alltid haft pärlsocker eller kokos!

  Din hemsida är en säker kort när fantasin sinar, jag hittar alltid ngt det här, dumle mix den var sjukt gott handlat det flera ggr, det var tänkt till kladdkaka du skrev om men har ätit dem istället och köpt ny som jag åt upp nu tredje gång gillt nu ska jag baka INNAN jag äter upp påsen haha! 😀

 2. Pärlsocker är en favorit =) En otippad god garnering är krossade cornflakes.

  Trevlig Helg

  // Emmelie

 3. förresten! kom på nu man skulle ju kunna krossa marianne mint och rulla bollarna i dem, skulle bli gott tror jag och polkagris också… aldrig testat men kan tänka mig det faktiskt, åh vad sugen jag blev nu! ska inventera kylskåpet nu om jag har grejerna till chokladbollar 😛

 4. Mm..vad smarrigt. Det är flera år sedan jag åt chokladbollar.
  Jag skulle kunna tänka mig att smaksätta smeten med lite arrak (jag har dock aldrig gjort det!) och sedan rulla bollarna i chokladströssel. Vill man lyxa till det ordentligt kan man doppa dom i smält choklad först.

  Ha en skön helg! //Camilla i Motala

 5. Jag brukar doppa bollarna i smält choklad innan jag rullar de i kokos!

  Önskar dig en trevlig fredagskväll! Här hemma blir det snart plocktallrik med en massa gott!

 6. Godaste gör du såhära:
  Smeten som vanligt
  rullar bollarna i SMÄLT MÖRK CHOKLAD!!! sen i kokos….
  När de sen har stelnat så är de så himla goda, härligt krispig yta m choklad och sen gottit inuti..

  LOVELY!!

 7. Åh vad fint med strössel på..Jag brukar annars ta vanligt pärlsocker och det är ju lite trist.
  Tack för tipset, kanon!

  / Anette..

 8. Jag har iofs aldrig provat det själv men man skulle ju kunna testa att rulla dom i mald mandel, krossad mandel (om man tål det) eller hackade salta cashewnötter. Kan ju bli en god salt brytning mot det söta goda? 🙂 Vet att det redan är havre i men kan kan ju blanda cornflakes med lite havre, krossa lite lätt och rulla dom i det. Endast fantasin sätter gränser 😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..