Popburger

Hittade ett recept på popbugers (små hamburgare) i Allt om Mat och testade. Receptet på coleslaw som var med blev i-n-t-e gott så det slopar jag. (Det var med matlagningsyoghurt i bl.a och belv alldeles för surt för min smak). Satsa på en köpecoleslaw eller gör en GOD en i stället :) Men bröden blev supergoda!!!! Och hamburgarna med. Bröden funkar även utmärkt att äta som kuvertbröd till en middag, smakar allra bäst nygräddade men går bra att värma på i ugnen.

Receptet ger 16 bröd och 8 hamburgare. Frys in överblivna bröd eller dubbla receptet på hamburgarna om ni vill ha flera. Perfekta att bjuda på till brunch eller buffé.

16 st små bröd:
25 g jäst
50 g smör
2dl mjölk
1 tsk socker
1 tsk salt
5 dl mjöl

1 äggvita till pensling
sesamfrön

Smält smöret och ha i mjölken. Värm till 37 C. Smula jästen i en bunke och häll på mjölkblandningen. Rör ordentligt. Tillsätt salt, socker och mjöl. Arbeta degen med degkrokar ca 10 min. Låt jäsa under bakduk 30 min. Forma sedan degen till 16 små bollar och låt jäsa ytterligare 20 min på plåt. Pensla med äggvita och strö över sesamfrön. Grädda i 200 C, mitt i ugnen, ca 10 min. Låt svalna på galler.

hambu1

Hamburgare
8 st små:
300 g nötfärs
1 msk barbequesås
1 äggula
3/4 tsk salt
svartpeppar

smör att steka i

Blanda allt till hamburgarna och forma 8 st biffar. Stek i stekpanna, ca 3 min/sida.

Lägg i hop dem med lite Machésallad och coleslaw. (Går såklart att fylla med nåt annat man gillar i stället.)

hambu2

Print Friendly

Inga kommentarer

 1. Pether skriver:

  Testade dom och gillade inte hamburgarna särskilt mycket. Har smakat betydligt godare recept på hamburgare. Däremot så blev det suupergott med egna bröd till. Dom gillade jag till 1000 så dom ska jag fortsätta med varje gång.

  tack för alla roliga recept, kul att testa sig fram :smile:

 2. Gnillib skriver:

  Vad söta de är! Såna ska jag ha nästa gång jag har gäster. Fast jag ska nog ha min pappas hamburgerdressing istället:
  Majonnäs
  Ketchup
  HP-sauce
  Blanda tills du tycker att det smakar gott. Vi gör alltid på fri hand så jag vet inte hur mycket man ska ha av varje ingrediens…

 3. Camilla & Thomas skriver:

  Fantastiskt!!! :smile:

 4. Johanna skriver:

  oj jisses vad gulliga… måste nog prova på att göra..

 5. Kalasgott skriver:

  Oh jisses så söta!!

 6. Bella skriver:

  Söta små hamburgare :) Ska nog testa vid tillfälle, men jag är inget fan av coleslaw alls, så det får bli något annat på istället.

 7. Eva skriver:

  Så pluttiga burgare mumsiga ser dom ut.

  Glad Påsk :smile:

 8. helmi skriver:

  åh om det där receptet skulle ha kommit upp några dagar tidigare så hade jag nog velat göra dom till min påskbuffé imorgon :) men det får bli till nästa fest istället! :D

 9. Sofie skriver:

  Mmm ser jättegott ut!

 10. Lina skriver:

  Så otroligt söta!!! Måste testa någon gång.

  Glad Påsk!

 11. gud vad gulliga de blev! så gott med hemgjorda bröd också!! :razz:

 12. Liz skriver:

  Vilka söta små saker :D ..ser dock väldans gott ut!!..jag gjorde egen coleslaw för några dagar sen, den var sjukt god :D

  Glad påsk!!
  Kram

 13. Fridas kök skriver:

  Så söta!
  Såg riktigt goda ut med. :grin:

 14. :lol: Vilka söta hamburgare…se super goda ut. Perfekt på ett barnkalas eller party!! MUMS
  KRAM