Popburger

Hittade ett recept på popbugers (små hamburgare) i Allt om Mat och testade. Receptet på coleslaw som var med blev i-n-t-e gott så det slopar jag. (Det var med matlagningsyoghurt i bl.a och belv alldeles för surt för min smak). Satsa på en köpecoleslaw eller gör en GOD en i stället 🙂 Men bröden blev supergoda!!!! Och hamburgarna med. Bröden funkar även utmärkt att äta som kuvertbröd till en middag, smakar allra bäst nygräddade men går bra att värma på i ugnen.

Receptet ger 16 bröd och 8 hamburgare. Frys in överblivna bröd eller dubbla receptet på hamburgarna om ni vill ha flera. Perfekta att bjuda på till brunch eller buffé.

16 st små bröd:
25 g jäst
50 g smör
2dl mjölk
1 tsk socker
1 tsk salt
5 dl mjöl

1 äggvita till pensling
sesamfrön

Smält smöret och ha i mjölken. Värm till 37 C. Smula jästen i en bunke och häll på mjölkblandningen. Rör ordentligt. Tillsätt salt, socker och mjöl. Arbeta degen med degkrokar ca 10 min. Låt jäsa under bakduk 30 min. Forma sedan degen till 16 små bollar och låt jäsa ytterligare 20 min på plåt. Pensla med äggvita och strö över sesamfrön. Grädda i 200 C, mitt i ugnen, ca 10 min. Låt svalna på galler.

hambu1

Hamburgare
8 st små:
300 g nötfärs
1 msk barbequesås
1 äggula
3/4 tsk salt
svartpeppar

smör att steka i

Blanda allt till hamburgarna och forma 8 st biffar. Stek i stekpanna, ca 3 min/sida.

Lägg i hop dem med lite Machésallad och coleslaw. (Går såklart att fylla med nåt annat man gillar i stället.)

hambu2

LOADING..